02:03 26 Septembrie 2018
În direct
 • EUR19.79
 • USD16.83
 • RUB0.26
 • RON4.25
 • UAH0.60
  Dolari

  Vicepremierul Borc, pionul corporațiilor în Guvernul Cioloș?

  © Sputnik /
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  5712

  Vicepremierul Costin Borc este bănuit că face jocul multinaționalelor în firmelor românești, acesta fiind și motivul pentru care ar fi făcut presiuni pentru a deține și portofoliul Ministerului Economiei.

  BUCUREȘTI, 17 aug — Sputnik. Într-un articol publicat în ziarul Național, jurnalistul Cătălin Tache se întreabă retoric de ce ar fi renunțat vicepremierul la un salariu de două zeci de ori mai mare doar pentru a face parte din Guvernul Cioloș.

  "Atunci când a decis să intre în guvernul Cioloș, Costin Borc câștiga la subsidiara din România a multinaționalei Lafarge aproximativ 20.000 de euro pe lună. Si, totuși, (…)a acceptat să renunțe la această poziție extrem de bine remunerată pentru un salariu bugetar de 20 de ori mai mic", scrie jurnalistul în Național.

  Acesta mai spune că Borc este suspectat de către colaboratorii și subalternii săi că pur și simplu le forțează mâna pentru ca marile companii internaționale să fie preferate în fața companiilor românești de stat sau față de reprezentanții capitalului autohton.

  Tematic

  Corporația care dorea exploatarea Roșiei Montane cere despăgubiri la Washington
  Tagurile:
  Capital autohton, Corporații, Costin Borc, Dacian Cioloș, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei