14:25 17 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.85
 • USD17.69
 • RUB0.28
 • RON4.20
 • UAH0.68
  București

  Bucureștiul respinge categoric informațiile despre armele nucleare la Deveselu

  © Sputnik / Виталий Савельев
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  8413

  În Turcia sunt ampșasate circa 50 de arme nucleare ale SUA. Relațiile dintre Ankara și Washington s-au înrăutățit brusc după tentativa de lovitură de stat eșuată din Turcia. Presa a scris că în acest context SUA ar fi început să seamplasaze armele nucleare în România. Autoritățile de la București resping aceste informații.

  CHIȘINĂU, 18 aug – Sputnik. România respinge categoric informațiile din presă despre faptul că pe teritoriul țării ar fi aduse arme nucleare din Turcia.

  În presă u apărut informații despre faptul că SUA ar muta în România bombele nucleare depozitate în Turcia.

  Joi, președintele Academiei pentru Probleme Geopolitice, leonid Ivașov, a exprimat opinia că Washingtonul ar fi decis să mute armamentul nuclear din Turcia în România din cauza deteriorării definitive a relațiilor cu Ankara.

  Anterior și ziarul belgian EurActiv a scris că SUA ar fi început mutarea armelor nucleare din Turcia la baza militară Devesel din România.

  Potrivit informațiilor deja confirmate, la baza aviatică Incirlik din Turcia, amplasată la o distanță de 100 km de la frontiera cu Siria, s-ar afla, încă de pe vremea „Războiului Rece”, circa 50 de unități de arme nucleare tactice ale SUA.

  Tematic

  Vezi efectul distrugător în cazul exploziei bombelor nucleare la Deveselu
  Tagurile:
  B-61, Pozitie oficiala, deveselu, Bomba nucleara, România


  Știrile Zilei