06:34 22 Ianuarie 2018
Chişinău-4°C
În direct
  Vasile Dâncu

  Temeiul "profeției" politice despre guvernul comun PNL-PSD

  stiripesurse.ro
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  4414

  Ceea ce Sputnik anticipa încă de la începutul lunii august, o viitoare alianță PNL-PSD, după alegerile parlamentare, începe să devină tot mai mult o soluție politică agreată și recunoscută oficial.

  BUCUREȘTI, 23 august – Sputnik. Într-un articol publicat sub titlul ”Cum își pregătește Iohannis viitorul Guvern PNL-PSD”, la începutul lunii august, Sputnik dezvăluia manevrele politice la vârf care sunt menite să dea continuitate măsurilor luate de guvernul Cioloș.

  Cu toate că varianta alianței PSD-PNL a fost inițial dezavuată de toate forțele politice, acest lucru nu mai pare astăzi imposibil de realizat, fiind chiar acceptat de către anumiți lideri politici. Este și cazul liderului UDMR, Kelemen Hunor, care recent a declarat că o astfel de coaliție are șanse reale de realizare.

  ”Eu cred că în acest moment şi varianta unui Guvern de mare coaliţie PSD-PNL are şanse reale, indiferent ce spun unii şi ce spun alţii. Înainte de alegeri şi de campanie, nu o să spună nimeni că asta va fi soluţia, dar eu nu aş pune în paranteză pentru nici un minut această soluţie”, a declarat Hunor, la RFI.

  Președintele României, Klaus Iohannis
  Pagina oficială a Președintelui României

  Liderul UDMR a mai afirmat că va susține în continuare un Guvern condus de Dacian Cioloș, dacă acesta va fi propunerea grupului care va câștiga mai multe mandate, ceea ce implicit poate însemna că premierul a decis deja intrarea în lupta politică alături de liberali și USB.

  În condițiile în care liderii PSD, Liviu Dragnea, Victor Ponta se confruntă cu diverse probleme, fie legate de dosare, fie de imagine, realizarea alianței cu PNL, ar putea reveni unei alte figuri din rândul social democraților, iar singurul care are o relație constructivă cu Dacian Cioloș, este vice-premierul Vasile Dâncu.

  Tematic

  SURSE: Ultimele ore ale Guvernului Cioloș? PSD-ul e pregătit să preia guvernarea
  Tagurile:
  Vasile Dâncu, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei