05:12 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Victor Ponta în orașul Soci

  Victor Ponta: România are nevoie de un partid naționalist

  © Sputnik / Алексей Даничев
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  14554

  Victor Ponta consideră că în România este nevoie de un partid naționalist. Acesta a amintit că a contribuit și la formarea ALDE și UNPR în 2012.

  BUCUREŞTI, 1 septembrie — Sputnik. Fostul premier este de părere că România are nevoie de un partid naţionalist. Acesta a mai precizat că a contribuit la formarea PRU exact așa cum a contribuit la formarea ALDE și  UNPR-ul după 2012.

  "Cred în faptul că există un electorat și o nevoie în România de un partid și de o mișcare politică autentică, nu creată prin laboratoare și am zis: da, te ajut, îți dau idei. Eu cred că pentru PSD și pentru România ar fi bine să avem un partid național sau naționalist, dar în sens modern, nu în sensul exceselor. Noi nu semănăm cu Le Pen că nu avem problema cu migranții", a declarat Victor Ponta la B1 TV.

  Ponta a recunoscut că îl cunoaşte pe Bogdan Diaconu, preşedintele PRU, din 2012 de când l-a rugat pe liderul naţionalist să plece din PSD "din cauza declaraţiilor sale împotriva ungurilor".

  Întrebat dacă PRU nu ar putea prelua o parte din electoratul PSD, Ponta a răspuns negativ.

  "Eu aș vrea să rămân la PSD, că eu nu am fost în niciun alt partid. Nu depinde doar de mine chestia asta. Bănuiesc că sunt oameni care nu ar vrea (să rămână în PSD — n.r.). Eu nu am absolut nicio nemulțumire și nu am nimic de reproșat celor 99% din membrii PSD", a precizat Ponta.

  Politicianul a ținut să precizeze că PRU nu seamănă cu partidul lui Marine Le Pen.

  Tematic

  Marian Munteanu, despre PRU şi PSD: este treaba lor, acelaşi sistem vechi
  Tagurile:
  Naționalism, Partidul România Unită, PRU, Victor Ponta, Partidul România Unită, Bogdan Diaconu, Victor Ponta, România


  Știrile Zilei