17:52 19 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  12054

  Refuzați de premierul Dacian Cioloș, dar și de Liviu Dragnea, în privința formării după alegeri a unui guvern de uniune națională cu PSD, liberalii au intrat în criză de idei și încearcă să-și contureze campania bazându-se pe proiecte din vremea alianței USL.

  BUCUREȘTI, 14 sept – Sputnik. Criza din interiorul PNL pare să se adâncească o dată cu apropierea alegerilor parlamentare. Faptul că Dacian Cioloș nu a făcut pasul spre liberali, iar PSD nu mai vrea să audă de un guvern de uniune națională, le-a dat liberalilor peste cap strategia electorală.

  Desen pe asfalt
  © Sputnik / Мариус Баранаускас

  Totuși, pentru a-și ține alegătorii conectați, președintele PNL, Alina Gorghiu, a prezentat cu fast un program de investiții privind construirea de autostrăzi, care a fost realizat pe vremea alianței cu PSD.

  „Fondul Român de Dezvoltare Urban-Rural (FRDUR) este unul dintre cele mai fiabile instrumente pentru implementarea strategiei de dezvoltare a României şi este un proiect eminamente PNL, susţinut chiar din vremea USL.(…) Vreau doar să ştiţi că FRDUR este parte integrantă a programului viitoarei guvernări PNL pentru că aduce soluţii pentru investiţiile strategice”, a anunțat Alina Gorghiu.

  Anunțul vine la puțin timp după ce șefa liberalilor a declarat că PNL are un plan ambiţios pentru Sănătate: „dublarea salariilor medicilor încă de la începutul guvernării și o creştere în medie cu 22 la sută a salariilor pentru funcţionarii publici, începând cu 2017”.

  Nici în privința imaginii liberalii nu stau prea bine, spre exemplu, pe pagina de facebook a celei mai importante filiale a partidului, PNL-București, este prezentă sigla Uniunii Social Liberale, deși până la data alegerilor parlamentare nu mai este mult timp.

  Tematic

  Temeiul "profeției" politice despre guvernul comun PNL-PSD
  Tagurile:
  Program, Liberali, Idei, Criză, Strategie, PSD, PNL, Dacian Cioloş, Alina Gorghiu, România

  Știrile Zilei