07:15 23 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.12
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  În imagine apare ambasadorul SUA în România, Hans G. Klemm, care pozează cu drapelul secuiesc

  Exclusiv: din a cui vină ambasadorul SUA a pozat cu steagul secuiesc

  © Photo: Adevarul.ro
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  38863

  Profesorul Ion Coja a comentat în exclusivitate pentru Sputnik gestul ambasadorului SUA în România, Hans G.Klemm, care a pozat cu drapelul secuiesc. După acest gest diplomatul americana fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe.

  BUCUREȘTI, 14 sept – Sputnik. Contactat de Sputnik, profesorul Ion Coja consideră a declarat că gestul ambasadorului ar putea cel avea cel puțin două explicaţii. Totodată, în opinia lui Coja, principalii vinovaţi pentru gestul ambasadorului sunt Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Culturii. 

  „Autorităţile române nu fac nimic ca să arate străinilor adevărul istoric pe câteva subiecte pe care suntem atacaţi”, a menționat interlocutorul.

  Referindu-se la gestul lui Klemm, profesorul Coja a declarat că diplomatul a manifestat „ignoranţă totală privind problemele pe care le avem cu irendetismul maghiar”.

  „Sau a fost indus în eroare de primar, poate nu a ştiut ce înseamnă steagul acela. Probabil că Ministerul Afacerilor Externe ar trebui să-i dea un manual de istorie sau măcar un compediu legat de problema asta”, a mai spus Ion Coja.

  „Din păcate Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Culturii nu fac nimic pentru ca străinătatea să afle adevărul pe câteva subiecte pe care suntem atacaţi mereu. Ministerul de Externe nu face nimic ca să răspândească ambasadorilor din Romania adevărul, la fel cum nici ambasadorii români din afară nu fac nimic pentru a lămuri problema iredentismul maghiar”, a conchis Ion Coja pentru Sputnik.   

  Miercuri ambasadorul SUA la București urma să se prezinte la Ministerul Afacerilor Externe pentru a da explicații în legătură cu faptul că apare într-o fotografie ținând în mână steagul secuiesc.

  Ambasadorul Hans Klemm, aflat într-o vizită în Covasna şi Harghita, s-a pozat cu primarul municipiului Sfântul Gheorghe alături de steagul secuiesc.

  Tematic

  Senatorul Bodea către ambasadorul SUA: aveți idee de ce în România se ia șpagă?
  Ambasadorul SUA a provocat un scandal de proporții în Moldova și România
  Tagurile:
  Explicații, Drapelul secuiesc, Ambasadorul SUA, Declarație, Imagine, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii, Ion Coja, Hans Klemm, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei