19:06 24 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.59
 • USD18.20
 • RUB0.29
 • RON4.36
 • UAH0.69
  Clădirea Guvernului

  SURSE: PSD a decis cine va fi prim-ministru după alegerile parlamentare

  © Sputnik / Ilie Catrinoiu
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  120055

  În PSD se dezbat mai multe direcţii de acţiune în funcţie de rezultatele obţinute la alegerile parlamentare din decembrie. În cazul în care PSD câştigă alegerile parlamentare sau reuşeşte să formeze o majoritate cu alt partid în afară de PNL, atunci Victor Ponta va fi vicepremier, au relatat diferite surse pentru Sputnik.

  BUCUREŞTI, 15 sept — Sputnik. Ultimele decizii luate în interiorul PSD ar putea să aducă partidului un aer proaspăt, mai ales dacă rezultatul alegerilor din decembrie va fi unul pozitiv.

  Astfel, diferite surse au dezvăluit pentru Sputnik că dacă PSD câştigă alegerile parlamentare sau dacă reuşeşte să creeze o majoritate parlamentară cu alt partid în afară de PNL, Liviu Dragnea va fi premier, Victor Ponta va fi vicepremier, iar Rovana Plumb va ocupa postul de ministru al Dezvoltarii.

  Gabriela Vrânceanu Firea va prelua şefia PSD dacă Liviu Dragnea va avea probleme cu dosarele de corupţie.

  Aceleaşi surse au mai declarat pentru Sputnik că deşi relaţia dintre Victor Ponta şi Liviu Dragnea este şubredă, cei doi s-au împăcat şi pregătesc mutări strategice în folosul partidului.

  Una din aceste mutări ar fi aducerea lui Mircea Geoană în viitorul guvern PSD, pentru el s-a pregătindu-se fotoliu de ministru de externe. Rămâne de văzut dacă va accepta.

  Tematic

  Surpriza negocierilor din PSD. Ponta, vice-premier și ministru de finanțe
  Tagurile:
  Alegeri parlamentare, surse, Prim-ministru, Guvernul României, PSD, Victor Ponta, Liviu Dragnea, România


  Știrile Zilei