19:05 11 Mai 2021
În direct
 • EUR21.51
 • USD17.82
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  5912

  Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, susține că Uniunea Europeană a ajuns într-o stare critică, iar problemele acesteia nu pot fi soluționate la o singură întâlnire a liderilor europeni.

  BUCUREȘTI, 16 sept — Sputnik. Angela Merkel a declarat vineri la summit-ul UE de la Bratislava uniunea se află într-o stare critică.

  Potrivit liderului de la Berlin, țările europene nu trebuie să aștepte soluții de la un singur summit al UE, care este în criză, ci să demonstreze prin acțiuni că pot uniunea poate fi mai bună.

  Vineri liderii a 27 de țări europene participă la o reuniune la Bratislava. Marea Britanie nu este reprezentată la eveniment.

  Tema centrală a summit-ului este viitorul UE în contextul preconizatei despărțiri a acesteia de Marea Britanie. De asemenea liderii europeni își propun să discute probleme legate de migrație, securitate și dezvoltare economică.

  Tematic

  Merkel a făcut o declarație neașteptată despre refugiați
  Tagurile:
  Fapte, UE în criză, Merkel, Bratislava, Summit UE, Declarație, Soluții, Uniunea Europeană, Angela Merkel, Europa, Marea Britanie, Germania, România

  Știrile Zilei