00:32 15 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Mircea Cosma a fost decorat de președintele moldovean Nicolae Timofti

  Cu dosar penal în România, Cosma este decorat de Timofti la Chişinău

  © Photo: Mircea Cosma / Facebook
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  5812

  Preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti a acordat vineri, 16 septembrie, distincţii de stat mai multor cetăţeni din Moldova şi România.

  CHIŞINĂU, 16 sept – Sputnik. În România au dosare grele la DNA și multe procese, dar activitatea externă le aduce liderilor politici din România recunoaștere peste Prut. Fostul președinte al CJ Prahova, Mircea Cosma, a fost decorat vineri, 16 septembrie, de președintele Republicii Moldova Nicolae Timofti cu distincția ”Ordinul de Onoare al Republicii Moldova”.

  Este a doua decorație primită de Mircea Cosma peste Prut, după ce în 2010 a primit medalia ”Mihai Eminescu — pentru Cultură”.

  ”Sunt cetățean de onoare în două raioane și cetățean de onoare în 28 de sate din Republica Moldova și faptul că am restaurat o serie de monumente istorice din perioada celor două războaie mondiale, la propunerea președinților de raioane din Moldova am fost decorat cu Ordinul de Onoare, ceea ce înseamnă că acum sunt cetățean de onoare al Republicii Moldova, fapt care mi-a creat o deosebită bucurie și onoare”, a declarat Mircea Cosma, pentru stiripesurse.ro.

  Activitatea lui Mircea Cosma a cunoscut și probleme. În 2014 el a fost acuzat de procurorii DNA de luare de mită şi abuz în serviciu. De asemenea, în februarie 2016, DNA a cerut începerea urmăririi penale pe numele lui Mircea Cosma pentru constituirea unui grup infracţional organizat, precum şi pentru luare şi dare de mită.

  Tematic

  BREAKING: Ponta chemat la DNA. În dosar e implicat și Tony Blair
  Tagurile:
  Chișinău, Distinție, Cosma, DNA, Dosar penal, Mircea Cosma, Nicolae Timofti, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei