13:19 23 Martie 2019
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.13
 • UAH0.63
  Streleţ şi Filat

  O veste extrem de proastă pentru businessul fostului premier Vlad Filat

  Youtube
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  59612

  Compania Caravita Co SRL va fi dizolvată. O Hotărâre în acest sens a fost adoptată de către Judecătoria Comercială de Circumscripţie din Chișinău.

  CHIŞINĂU, 20 sept – Sputnik. La data de 5 septembrie, Judecătoria Comercială de Cicumscripţie a adoptat o hotărâre prin care a fost dispus dizolvarea întreprinderii “Caravita Co” S.R.L., în vederea lichidării ei cu păstrarea personalităţii juridice în măsura necesară pentru finalizarea tuturor operaţiunilor lichidării.

  Vlad Filat
  © Sputnik / Мирослав Ротарь

  Decizia prevede înlăturarea organelor de conducere ale întreprinderii și numirea lichidatorului – Victor Magnet, care va fi obligat să înștiințeze creditorii că sunt în drept să înainteze în termen de patru luni cereri de recuperare a creanțelor.

  Totodată, administratorului companiei "i se interzice să iniţieze în numele societăţii noi operaţiuni sub sancţiunea răspunderii personale".

  Întreprinderea a fost fondată în luna septembrie 2011 de către Vladimir Rusu, o rudă apropiată a ex-premierului moldovean Vlad Filat.

  Sediul companiei se află în satul Zolotievca, r. Anenii Noi și este specializată în achiziţionarea terenurilor și lucrărilor agricole.

  Hotărârea poate fi atacată la Curtea de Apel Chişinău în termen de 30 de zile de la pronunţare, prin intermediul Judecătoriei Comerciale de Circumscripţie.

  Vlad Filat
  © Sputnik / Vladimir Polusatov

  Potrivit Centrul Naţional Anticorupţie, întreprinderea a obținut de la Banca de Economii a Moldovei credite de peste 20 de milioane de lei, iar pentru returnarea lor "au folosit scheme fictive, în realitate banii nefiind rambursați băncii, ci transferați în bănci din Letonia".

  Administratorul companiei, Ion Rusu, ar fi declarat în faţa judecătorilor că beneficiarul de facto al Caravita ar fi ex-premierul, Vlad Filat.

  E de menţionat faptul că Ion Rusu este cumnatul şi naşul de cununie al lui Vlad Filat.

  Cazul Caravita a fost judecat sub aspectul comiterii infracţiunilor de spălare de bani în proporţii deosebit de mari, precum şi unele fraude legate de Banca de Economii.

  Tagurile:
  Banca de Economii a Moldovei, CNA, Corupție, Ion Rusu, Caravita, Vlad Filat, Vlad Filat, Republica Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei