07:38 23 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.12
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Vicepremierul Rusiei Dmitri Rogozin

  Rogozin revine la Chișinău

  © Sputnik / Мирослав Ротарь
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  2322

  Reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru regiunea transnistreană Dmitri Rogozin se va întâlni cu ministrul moldovean al Economiei Octavian Calmîc. Cei doi oficiali urmează să semneze o foaie de parcurs privind cooperarea economică dintre cele două state, a anunțat ambasadorul rus la Chișinău, Farit Muhametșin.

  CHIȘINĂU, 20 sept — Sputnik. Vicepremierul Rusiei, tot el reprezentantul special al președintelui rus pentru regiunea transnistreană, Dmitri Rogozin, se va afla într-o vizită la Chișinău în zilele de 4 și 5 octombrie curent.

  Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, în vizită în Republica Moldova, 5 iulie 2016
  © Sputnik / Мирослав Ротарь

  Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova a anunțat anterior că Rogozin va veni într-o nouă vizită în Moldova noastră pentru a se întâlni cu ministrul Octavian Calmîc.

  Marți diplomatul rus a precizat că Rogozin va vizita Moldova în zilele de 4 și 5 octombrie curent, pentru a se întâlni cu ministrul moldovean al Economiei și pentru a semna foaia de parcurs ce se referă la cooperarea economică bilaterală.

  „Această foaie de parcurs este în proces de definitivare iar în baza ei vom lucra în continuare", a spus Muhametșin.

  Ambasadorul a mai subliniat că cei doi oficiali vor discuta și despre activitatea comisiei interguvernamentale pentru cooperare comercial-economică. Anterior părțile convenise că această comisie se va întruni la Moscova în luna noiembrie curent.

  În timpul aflării sale în Moldova Rogozin va fi prezent la deschiderea unei școli moldovenești în satul Tașlî, din raionul Grigoriopol.

  Muhametșin a menționat că programul vizitei lui Dmitri Rogozin în Moldova urmează să fie aprobat cu toate precizările de rigoare.

  Relațiile moldo-ruse s-au răcit după ce în vara anului 2014 Parlamentul Republicii Moldova a ratificat acordul de asociere cu UE. Acesta prevede că Moldova își va deschide frontierele pentru toate mărfurile din UE. Reprezentanții autorităților de la Moscova au exprimat îngrijorări legate de faptul că după semnarea acordului de asociere RM-UE, prin Moldova pot ajunge în Rusia cantități impunătoare de mărfuri care cad sub un alt regim vamal. Atunci Rusia a impus o serie de restricții la exporturile moldovenești pe piața rusă.

  Tematic

  Rogozin: Moldova trebuie să conteze pe prioritățile pieței ruse
  Tagurile:
  Comisie interguvernamentală, Economie, Comerț, Relații moldo-ruse, Farit Muhametșin, Octavian Calmîc, Dmitri Rogozin, Republica Moldova, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei