19:40 16 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.70
 • USD17.76
 • RUB0.28
 • RON4.16
 • UAH0.72
  Gabriela Firea

  Gabriela Firea, acuzată de complicitate la un furt de proporții

  © AFP 2019 / ANDREI PUNGOVSCHI
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  47614

  Un specialist în aparatură medicală rupe tăcerea în cazul primarului Capitalei

  BUCUREȘTI, 23 septembrie — Sputnik. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, este acuzată de complicitate la un "jaf" de proporții din spitalele bucureștene.

  După ce primarul Capitalei s-a lăudat cu faptul că în Consiliul General a fost votat un plan de investiții de aproximativ 30 de milioane de euro pentru dotarea spitalelor din subordinea municipalității, un specialist în aparatură medicală rupe tăcerea.

  Desen pe asfalt
  © Sputnik / Мариус Баранаускас

  „Stiti ce se vota aici? Jaful din spitalele bucureștene. Dna Firea și PSD au alocat milioane fără nicio justificare concreta, ci doar așa, pe o lista pregatită de ASSMB. Pentru cunoscători, știți, de exemplu, la ce valoare este cotat în această listă un Echipament Fortigate 100 D, ce va fi achiziționat de Spitalul Carol Davila (și necunoscătorii pot cauta pe net)? La 5.892.000 lei!!!!! Da, da citiți bine! Peste 1 milion de euro. Pe net veți gasi că el costă în jur de 4000 EUR. Poate presa de investigații va cerceta atent ce se întâmplă cu milioanele date azi doar unor spitale… că așa se dau banii, în funcție de simpatie sau antipatie. Și în administrația noastră, asa dupa cum stim, simpatia costa!", a scris pe Facebook Oana Gheorghiu, specialist în aparatură medicală.

  Conform proiectului de hotărâre, "se suplimentează cu suma de 130.359,95 mii lei la credite de angajament și cu 15.000 mii lei la credite bugetare, bugetul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București". În consecință, spitalele aflate în subordinea ASSMB pot angaja fonduri in valoare de 130.359,95 milioane lei pentru dotări și echipamente medicale specifice, Primăria Capitalei decontând, pana la sfârșitul anului, din aceastaă sumă, 15 milioane de lei.

  "Este vorba despre dotarea și utilarea celor 19 spitale aflate în subordinea Consiliului General. ASSMB a solicitat managerilor acestor spitale necesarul de dotări și aparatură, avem în acest moment un inventar al aparaturii necesare, astfel încât spitalele din București să arate la nivel european și să ofere servicii de calitate pacienților care ajung în aceste spitale. Este vorba printre altele, de câteva spitale care au și recunoaștere națională, mă refer la spitalul Foișor, spitalul de copii Gomoiu, spitalul Carol Davila, spitalele Colțea, Malaxa, Filantropia, Colentina și Victor Babeș", a declarat Firea.

  Tematic

  Berecleanu s-a maritat a doua oară. Nunta oficiată chiar de Gabriela Firea
  Tagurile:
  Echipament medical, Complicitate, Suspiciuni, Jaf, Gabriela Firea, România


  Știrile Zilei