10:50 20 Mai 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.94
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.68
  Premierul Pavel Filip și Spicherul Andrian Candu

  BREAKING: cade Guvernul de la Chișinău înainte de prezidențiale?

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  79852

  Aproape jumătate dintre deputații din Parlamentul Republicii Moldova au înaintat o moțiune de cenzură contra actualului cabinet de miniștri de la Chișinău condus de premierul Pavel Filip. Inițiativa aparține Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

  CHIȘINĂU, 27 sept — Sputnik. Ziua de marți ar putea fi una neagră pentru actualul guvern al Republicii Moldova. Asta deoarece un număr de 37 de deputați dintre cei 101 în total au depus o moțiune de cenzură.

  Pentru retragerea votului de încredere acordat guvernului au semnat 24 de deputați socialiști, 5 comuniști și 8 liberal-democrați, a anunțat liderul socialiștilor Igor Dodon.

  Semnatarii moțiunii sunt revoltați de faptul că Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului pentru mai multe legi financiare. Unii politicieni acuză guvernul că ar încerca prin aceste legi să pună pe umerii cetățenilor povara „furtului secolului".

  Este de menționat faptul că în aproximativ o lună în Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale. Guvernarea face eforturi susținute pentru a obține până la aceste alegeri un acord cu FMI.

   

  Tematic

  De ce a renunțat Dragnea în ultimul moment la moțiunea anti-Cioloș?
  Tagurile:
  Moțiune de cenzură, Alegeri prezidenţiale, Guvern, Parlamentul Republicii Moldova, Guvernul Republicii Moldova, FMI, Pavel Filip, Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei