21:55 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Premierul Pavel Filip și Spicherul Andrian Candu

  BREAKING: cade Guvernul de la Chișinău înainte de prezidențiale?

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  79652

  Aproape jumătate dintre deputații din Parlamentul Republicii Moldova au înaintat o moțiune de cenzură contra actualului cabinet de miniștri de la Chișinău condus de premierul Pavel Filip. Inițiativa aparține Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

  CHIȘINĂU, 27 sept — Sputnik. Ziua de marți ar putea fi una neagră pentru actualul guvern al Republicii Moldova. Asta deoarece un număr de 37 de deputați dintre cei 101 în total au depus o moțiune de cenzură.

  Pentru retragerea votului de încredere acordat guvernului au semnat 24 de deputați socialiști, 5 comuniști și 8 liberal-democrați, a anunțat liderul socialiștilor Igor Dodon.

  Semnatarii moțiunii sunt revoltați de faptul că Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului pentru mai multe legi financiare. Unii politicieni acuză guvernul că ar încerca prin aceste legi să pună pe umerii cetățenilor povara „furtului secolului".

  Este de menționat faptul că în aproximativ o lună în Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale. Guvernarea face eforturi susținute pentru a obține până la aceste alegeri un acord cu FMI.

   

  Tematic

  De ce a renunțat Dragnea în ultimul moment la moțiunea anti-Cioloș?
  Tagurile:
  Moțiune de cenzură, Alegeri prezidenţiale, Guvern, Parlamentul Republicii Moldova, Guvernul Republicii Moldova, FMI, Pavel Filip, Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   1272
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   125
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1164