02:21 25 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Vasile Blaga

  Blaga nu va mai candida pe listele PNL și pierde toate funcțiile din partid

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  49922

  Suspect într-un dosar de trafic de influență, pentru fapte fiind comise în perioada 2009-2012, Vasile Blaga este ca și exclus din PNL, decizia urmând a fi luată de liberali în zilele următoare.

  BUCUREȘTI, 28 sept — Sputnik. Potrivit unor surse judiciare co-președintele PNL Vasile Blaga ar fi intervenit pentru acordarea unor contracte în mod preferențial, iar denunțul pe numele său ar fi fost făcut din închisoare.

  În cazul în care Vasile Blaga va fi în mod oficial învinuit, acesta pierde funcția de co-președinte al PNL și va fi retras de pe listele de la parlamentare, calitatea de învinuit, anchetat sau acuzat nefiind compatibilă cu statutul PNL.

  Decizia excluderii lui Vasile Blaga ar urma să se facă rapid în cazul în care acesta nu se va retrage singur din toate funcțiile pe care le deține pentru a se pune la dispoziția legii. Acest fapt a fost confirmat și de co-președinta liberalilor Alina Gorghiu, care a anunțat că în cazul în care un membru al PNL va fi pus sub urmărire va trebui să demisioneze indiferent dacă este vinovat sau nu.

  "Eu dacă aș fi pusă într-o situație asemănătoare aș face un pas înapoi, fiindcă așa mi se pare firesc. Am hotărât ca oamenii cu probleme penale să se retragă din partid sau să fie excluși până în momentul în care justiția va lua o decizie finală, pentru că așa este corect față de alegătorii noștri", a declarat Gorghiu.

  Tagurile:
  Vasile Blaga, PNL
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei