21:43 17 Februarie 2018
Chişinău+ 0°C
În direct
  Anatol Şalaru Klaus Iohannis

  România are interese în Armata Națională a Republicii Moldova

  Presidency.ro
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  3902

  Aflat într-o vizită de lucru la Bucureşti, ministrul moldovean al Apărăii, Anatol Şalaru, a avut o întrevedere cu președintele României, Klaus Iohannis.

  CHIŞINĂU, 30 sept – Sputnik. Ministrul moldovean al Apărării, Anatol Şalaru, a avut o întrevedere cu președintele României, Klaus Iohannis. Şalaru se află într-o vizită de lucru la Bucureşti.

  În cadrul discuţiilor dintre cei doi au fost analizate relațiile bilaterale moldo-române, arhitectura securității regionale și problema transnistreană.

  Şalaru i-a mulțumit președintelui Klaus Iohannis pentru sprijinul oferit de România în reformarea și modernizarea Armatei Naționale, dar şi pentru susținerea Republicii Moldova în parcursul ei european. Ministrul moldovean a reiterat faptul că România este cel mai important partener strategic al Republicii Moldova în domeniul securității și apărării.

  Ministrul a cerut susținerea României în schimbarea formatului de pacificatori din regiunea transnistreană și înlocuirea trupelor Grupului Operativ Tactic al Federaţiei Ruse (GOTR) cu pacificatori sub mandat ONU.

  Președintele României a evidențiat faptul că între cele două țări există o colaborare foarte bună și că România va continua să sprijine Armata Națională în procesul de reformare și modernizare.

  Iohannis a reiterat că obiectivul comun al celor două țări trebuie să fie construirea și consolidarea relațiilor de colaborare și prietenie, favorabile ambelor părți.

  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei