02:12 22 Ianuarie 2018
Chişinău-3°C
În direct
  Вице-премьер РФ Д. Рогозин

  Dmitri Rogozin vine în Moldova pe 10 – 11 octombrie

  © Sputnik/ Мирослав Ротарь
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  2522

  Vicepremierul Rusiei Dmitri Rogozin se va afla în Republica Moldova în perioada 10-11 octombrie. Anunțul a fost făcut de către serviciul de presă al Ambasadei FR la Chișinău.

  CHIȘINĂU, 7 oct — Sputnik. Joi, serviciul de presă al Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova a anunțat mai multe detalii despre vizita lui Dmitri Rogozin, care urmează să vină la Chișinău în perioada 10-11 octombrie, transmite RIA Novosti.

  Anterior, Vicepremierul Federației Ruse, reprezentantul special al preşedintelui Federaţiei Ruse pentru Transnistria, Dmitrii Rogozin, şi-a amânat vizita sa oficială în Republica Moldova și Transnistria care urma să aibă loc în perioada 4-5 octombrie.

  Ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametșin, a avut o întrevedere cu viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al RM, Lilian Darii.

  Cei doi au discutat un șir de aspecte ce țin de prezentul și viitorul relațiilor moldo-ruse, informează serviciul de presă al misiunii diplomatice ruse.

  Diplomații au subliniat că este important să fie menținută dinamica pozitivă în dialogul politic, pentru a depăși problemele survenite în relațiile comerciale și economice dintre cele două țări.

  „Părțile au coordonat agenda prealabilă a vizitei delegației ruse, condusă de vicepremierul FR, Dmitri Rogozindin, în Republica Moldova din data de 10-11 octombrie", se spune în comunicatul Ambasadei.

  Relațiile dintre Moscova și Chișinău s-au înrăutățit în vara anului 2014, când Parlamentul RM a ratificat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Conform Acordului, Republica Moldova este obligată să-și deschidă plenar piața pentru mărfurile din UE. Astfel, Rusia a impus mai multe restricții la importul mărfurilor din RM pentru a nu admite reexportul mărfurilor din UE în Rusia.

  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei