11:50 16 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.07
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.61
  Victor Ponta și Liviu Dragnea

  Dezvăluire SPUTNIK. Iată cum se face selecția finală pe listele PSD

  © AFP 2018 / ANDREI PUNGOVSCHI
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  30822

  Mai sunt trei zile până când PSD-ul va face publice listele candidaților pentru alegerile parlamentare. Deși în presă au circulat mai multe liste de propuneri ale Consiliilor Executive Județene, acestea nu sunt nici pe departe bătute în cuie.

  BUCUREȘTI, 18 oct — Sputnik. Listele cu propuneri primite de la Consiliile Executive Județene sunt supuse unui proces amplu de filtrare și selecție, astfel încât candidații să respecte toate criteriile impuse de conducere: performanță, experiență, vârstă.

  "Liviu Dragnea a avut discuții cu fiecare președinte de organizație în ultimele luni de zile, a discutat cu fiecare în parte, a reiterat principiile, criteriile pe care le are în vedere atunci când se fac listele. Președinții au început discuțiile în organizația lor, acolo e un vot în CEJ, acea listă cu propuneri vine la București, Comitetul Executiv se întrunește pe 22 și aprobă sau respinge persoanele de pe liste", a declarat pentru Sputnik o sursă din PSD.

  Potrivit acesteia, "Comitetul Executiv dă votul final pe fiecare listă și dacă cineva din Comitetul Executiv are un punct de vedere față de o anumită persoană, un candidat, ridică problema, votăm și rămâne sau nu rămâne pe liste".

  În aceste condiții, în urma negocierilor interne, aproape toate filialele județene au trimis către București listele cu propuneri, rezultatul final urmând să se dea după întâlnirea Comitetului Executiv, mai mult, ținând cont că deciziile Comitetului Executiv sunt semnate direct de Liviu Dragnea, practic selecția este făcută în mare măsură de șeful PSD.

  Tematic

  SURSE: Alianța care îngroapă PNL-ul. Băsescu ar sprijini un viitor guvern PSD
  Tagurile:
  Lista PSD, Selecție, Dezvaluiri, Alegeri parlamentare, Liviu Dragnea, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei