17:26 18 Ianuarie 2018
Chişinău-1°C
În direct
  Dacian Cioloș

  Fanii lui Cioloș și cei ai PSD se bat în Petiții

  © AFP 2018/ DANIEL MIHAILESCU
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  2723

  După ce susținătorii premierului Dacian Cioloș au lansat luni Petiția ”Susțin Platforma România100”, marți alegătorii PSD au lansat și ei o contrapetiție, intitulată ”Nu îl vrem pe Dacian Cioloș premier 2017-2020”.

  BUCUREȘTI, 19 oct — Sputnik. Lupta electorală pentru desemnarea viitorului premier s-a mutat pe online, mai precis pe site-ul www.petitieonline.com, unde atât fanii premierului Dacian Cioloș cât și cei ai PSD duc un război surd.

  Totul a început după ce luni, la mai puțin de o zi după ce Dacian Cioloș a făcut publică Platforma România 100, când fanii premierului au lansat o petiție de susținere care a adunat în doar două ore peste 15.000 de semnături, iar până în acest moment a depășit cifra de 42.000 de semnături.

  Alegătorii PSD nu au stat cu brațele încrucișate și au lansat ieri o contra-petiție,  intitulată "Nu îl vrem pe Dacian Cioloș premier 2017-2020", prin care îi cer președintelui Klaus Iohannis să nu-l numească premier pe Cioloș, dacă acesta nu va fi susținut de o majoritate parlamentară.

  "Domnul Dacian Cioloș vrea să își continue pentru următorii 4 ani mandatul de premier, dar fără să țină cont de rezultatul alegerilor parlamentare 2016, fapt total inacceptabil, antidemocratic și anticonstituțional!", se arată în textul petiției care a strâns până în acest moment 461 de semnături, de 100 de ori mai puține decât susținătorii premierului.

  Tagurile:
  Platforma 100, Klaus Iohannis, Dacian Cioloș, PSD, petiții, Dacian Cioloș, Klaus Iohannis, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei