15:14 22 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.47
 • USD16.99
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.60
  Eugen Tomac și Elena Băsescu

  Scandalos: Eugen Tomac atentează la integritatea teritorială a Moldovei?

  © Facebook / Eugen Tomac
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  17412

  Și deputatul român Eugen Tomac încearcă să tragă foloase electorale din specularea subiectului unirii Moldovei cu România. Acesta se arată dispus să renunțe la Transnistria, iar Chișinăul nu pare să conteze, în opinia lui, în dialogul privind eventuala unire.

  CHIȘINĂU, 25 oct — Sputnik. În opinia deputatului Tomac, care a oferit un interviu pentru RFI, raioanele de est ale Republicii Moldova ar urma să fie abandonate, iar subiectul unirii urmează a fi discutat în formatul București-Bruxelles-Moscova. Dacă e să urmăm logica acestui deputat, Chișinăul, probabil, nu are ce căuta la masa de discuții.

  Transnistria este „o zonă profund rusificată", susțien Tomac. Din acest considerent el sugerează abandonarea acestor teritorii care fac parte din teritoriul Republicii Moldova. Este vorba despre frontierele în care Republica Moldova a fost recunoscută de România, SUA, Rusia etc.

  În acest context este de menționat faptul că în Codul penal al Republicii Moldova se menționează la articolul 2 că actul normativ respectiv apără împotriva infracțiunilor „persoana, drepturile şi libertăţile acesteia, proprietatea, mediul înconjurător, orânduirea constituţională, suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, pacea şi securitatea omenirii, precum şi întreaga ordine de drept".

  Tematic

  Expert rus: unirea Moldovei cu România ar destabiliza ambele state
  Tagurile:
  Abandonare, Tomac, Propunere, Transnistria, Eugen Tomac, Moldova, Rusia, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei