02:02 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Imixtiunea SUA în problemele interne ale României (50)
  41852

  Două asociații ale magistraților din România îl atacă dur, într-o scrisoare deschisă, pe ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, pentru declarațiile făcute de acesta pe 26 octombrie.

  BUCUREȘTI, 1 noi — Sputnik. În scrisoarea deschisă, Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) și Asociația Magistraților din România (AMR) îl critică pe Hans Klemm, ambasadorul SUA la București, pentru afirmațiile făcute de acesta pe 26 octombrie, afirmații în care Klemm aducea laude DNA.

  Cele două asociații ale magistraților apreciază că declarațiile lui Klemm aduc „o gravă atingere imaginii justiției" și influențează negativ buna funcționare a democrației în România.

  Întrebat în legătură cu riscul reprezentat de excesele procurorilor anticorupție, Hans Klemm a afirmat că modul cum se comportă procurorii și judecătorii „trebuie să îl decidă poporul român".

  „Este de neînțeles motivul pentru care reprezentantul Statelor Unite, țară care este luată ca reper pentru respectarea drepturilor și libertăților individuale, face apel la «justiția populară», o formă de justiție străină de statul de drept și specifică regimurilor totalitare", precizează magistrații în scrisoarea deschisă

  În document se mai menționează că modul în care ambasadorul SUA laudă succesele luptei anticorupție trimite către ideea periculoasă că scopul scuză mijloacele, însă, în justiție, „mijloacele pot perverti scopul".

  Inițiatorii scrisorii deschise îi atrag atenția lui Hans Klemm că, în lupta anticorupție, nu pot fi ignorate excesele și abuzurile.

  „Lupta împotriva corupției trebuie susținută, dar tocmai din acest motiv nu se pot ignora excesele, abuzurile ori încălcările drepturilor procesuale care pot duce în timp la discreditarea acestei lupte", se precizează în scrisoarea deschisă semnată de judecătorii Dana Gârbovan (UNJR) și Gabriela Baltag (AMR).

  Тема:
  Imixtiunea SUA în problemele interne ale României (50)
  Tagurile:
  Magistrați, Hans Klemm

  Știrile Zilei