08:51 13 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.46
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Victor Ponta

  Reacția lui Victor Ponta: „În Romania s-a construit o spirală a agresivității”

  © Sputnik / Алексей Даничев
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  7801

  Fostul premier Victor Ponta a reacționat pe contul său de Facebook după ce un jurnalist al agenției de presă Hotnews a postat, pe pagina oficială a instituției de presă, afirmația „Sper să crăpi, Victor Ponta”.

  BUCUREȘTI, 3 noi — Sputnik. Ulterior, postarea a fost ștearsă, iar agenția Hotnews și-a prezentat scuzele pe pagina oficială de Facebook, spunând că a fost dat afară jurnalistul care a publicat afirmația „Sper să crăpi, Victor Ponta".

  Victor Ponta a reacționat astăzi pe pagina sa de Facebook, scriind că cele ce au urmat incidentului cu postarea reflectă „modul în care va arăta viaţa în România în anii care urmează".

  Ponta a spus că a fost sunat de Cristian Pantazi, redactor șef al Hotnews, care și-a cerut scuze în numele redacției.

  „Sunt deja extrem de obişnuit (şi vaccinat) cu atacurile de toate felurile la adresa persoanei mele şi chiar a familiei. Începând cu anul 2005, în România s-a construit treptat, dar implacabil, o spirală a agresivităţii şi urii pe care nu suntem în stare să o mai oprim. Ura generează ura şi intoleranţa generează intoleranţă. Evident că «autorul» şi primul beneficiar al acesteia a fost Traian Băsescu — şi evident că, după 2012, el însuşi este victima monstrului pe care l-a construit, dar după Băsescu au venit şi vin mulţi alţii — iar acum este un fenomen generalizat", a scris pe Facebook fostul premier al României. 

   

  El a adăugat că îi pare rău pentru orice om care își pierde locul de muncă și că se mai întâmplă ca o persoană tânără să scrie pătimăș pe rețelele de socializare, însă se poate ca jurnalistul să fi fost sancționat pentru că a făcut o postare mult prea personală pe contul unei instituții de presă. 

  Ponta se arată însă deranjat mai ales de reacțiile din mediul online la adresa unor gesturi de normalitate făcute de Cristian Pantazi și de Catalin Tolontan, care au criticat postarea inacceptabilă a jurnalistului de la Hotnews. 

   „Valurile de ură, injurii şi calomnii s-au direcţionat rapid către aceştia. Evident, sunt «vânduţi» lui Ponta şi PSD, evident că eu merit «să crap» şi deci trebuie încurajat cel care a gândit asta. Evident că Ponta, PSD şi cei care îi votează, fiind răi (de principiu), trebuie să moară sau, în cea mai bună variantă, să meargă toţi la puşcării — indiferent de ce şi în ce mod, iar Pantazi şi Tolontan şi orice alt om care consideră că există o limita care nu trebuie trecută fie îşi revizuiesc rapid opiniile, fie să «crape» şi ei în puşcării!", a comentat Victor Ponta pe rețeaua de socializare.

  Tagurile:
  PSD, Facebook, Hotnews, Victor Ponta, Partidul Social Democrat, PSD, Victor Ponta, România


  Știrile Zilei