02:08 17 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.17
 • USD17.68
 • RUB0.28
 • RON4.02
 • UAH0.72
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  30642

  Procurorii DNA au fost sesizaţi în 270 de solicitări privind faptele de corupţie ce privesc acordurile semnate de România cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană, Banca Mondială şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

  BUCUREŞTI, 14 nov — Sputnik. În plângerile de la DNA sunt indicate persoanele care ar fi responsabile pentru prejudicierea României, relatează Bursa

  Este vorba de Traian Băsescu, Emil Boc, Mugur Isărescu, Lucian Croitoru şi alții. DNA a constituit un dosar penal referitor la împrumutul pe care ţara noastră l-a luat de la instituţiile internaţionale în anul 2009.

  "Constituirea unui dosar penal nu înseamnă că vinovăţia este dovedită, dar este un pas care deja a fost făcut pentru decelarea acestui aspect", au conchis procurorii DNA.

  Conform surselor citate, la DNA au fost depuse 270 de sesizări privind faptele de corupţie ce privesc acordurile semnate de România cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană, Banca Mondială şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

  Astfel, procurorii cercetează împrejurarea în care România a încheiat acordurile cu creditorii externi precum şi modul în care au fost folosite împrumuturile de la aceste instituţii, în condiţiile în care în alte state europene au fost lansate investigaţii, inclusiv de natură penală împotriva conducerii băncilor centrale.

  Reclamanţii cer începerea urmăririi penale pentru infracţiunile de abuz în serviciu, conflict de interese şi constituire a unui grup infracţional organizat. Se solicită, de asemenea, ca DNA să aibă în vedere şi prevederile legii privind siguranţa naţională a României.

  Tematic

  Șefa FMI, Christine Lagarde, riscă închisoare și amendă
  Tagurile:
  Dosar penal, Împrumuturi, FMI, România


  Știrile Zilei