18:24 17 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.85
 • USD17.69
 • RUB0.28
 • RON4.20
 • UAH0.68
  PNL

  PNL, în conflict cu Biserica pe tema parteneriatului civil

  © Photo: Facebook / Partidul Naţional Liberal
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  8912

  Neoprotestanţii din PNL au acceptat cererea Coaliţiei pentru Familie privind organizarea referendumului de modificare a Constituţiei astfel încât familia să fie definită drept uniunea dintre un bărbat şi o femeie.

  BUCUREŞTI, 14 nov — Sputnik. Mulţi liberali cred că se fac presiuni pentru trecerea PNL la extremism religios, relatează BN24

  Deşi PNL a acceptat cererea Coaliţiei pentru Familie pentru organizarea unui referendum de modificare a Constituţiei astfel încât familia să fie definită drept uniunea dintre bărbat şi femeie şeful de campanie al liberalilor, Gheorghe Falcă, membru al Cultului Baptist, a declarat că liberalismul susţine reglementarea parteneriatului civil şi doreşte protecţie pentru minorităţi.

  „Asta nu înseamnă că noi, ca Partid Național Liberal, nu apărăm tot ce înseamnă individualitatea celorlalți cetățeni", a declarat Falcă după ce a menţionat că PNL este de acord cu cererea Coaliţiei pentru Familie.

  Surse din interiorul PNL spun că la vârful partidului sunt mulți neoprotestanți care fac presiuni pentru abandonarea temelor economice şi trecerea la atitudine mai apropiată faţă de Biserică.

  Tematic

  SURPRIZĂ: Cioloș participă la validarea listelor PNL


  Știrile Zilei