19:41 15 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.71
 • RUB0.27
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Liviu Dragnea

  Năstase îi interzice lui Liviu Dragnea să fie premier

  © Photo: Facebook / Liviu Dragnea
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  15861

  O lege votată sub guvernarea lui Adrian Năstase împiedică preluarea șefiei guvernului de către Liviu Dragnea.

  BUCUREȘTI, 22 noiembrie — SPUTNIK.  O lege care oprește persoanele care au suferit condamnări penale să faca parte din Guvern a fost votată în urmă cu 15 ani, sub guvernarea lui Adrian Năstase, pevederea fiind încă în vigoare.

  Astfel, articolul (2) din legea 90 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, în vigoare şi astăzi, are următoarea formă actualizată: "Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute în cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare".

  La 22 aprilie 2016, șeful PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului, decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fiind una definitivă. Dragnea a fost acuzat, în dosarul Referendumului, de folosirea influenţei sau a autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite.

  Deși au fost vehiculate mai multe posibile nume, până în prezent, PSD nu și-a anunțat candidatul pentru funcția de premier. Surse PSD au declarat pentru Sputnik, că numele propus de PSD pentru funcția de prim-ministru ar putea fi anunțat cu câteva zile înainte de finalul campaniei electorale.

  Tagurile:
  Partidul Social Democrat, Corupție, Liviu Dragnea, Adrian Năstase, Lege, Referendum, Guvern, Prim-ministru, Condamnare, PSD, Liviu Dragnea


  Știrile Zilei