13:51 06 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.04
 • USD18.54
 • RUB0.24
 • RON4.15
 • UAH0.68
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  16411

  Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, afirmă că România trebuie să se gândească la consolidarea protecţiei antiaeriene a facilităţii de la Deveselu, pentru că sunt semnale care dau de gândit.

  BUCUREȘTI, 30 nov — Sputnik. Într-un interviu acordat Mediafax, ministrul Mihnea Motoc, a declarat că sistemul de la Deveselu nu poate fi transformat într-o facilitate militară ofensivă, dar că trebuie luată în calcul în calcul întpărirea apărării antiaeriene a bazei.

  Sistemul S-400 „Triumf”
  © Sputnik / Михаил Воскресенский

  "Evident că trebuie să ne gândim şi o facem împreună cu partenerii şi cu aliaţii nostri la elemente de consolidare a protecţiei antiaeriene a facilităţii de la Deveselu, pentru că evident sunt semnale care ne dau de gândit şi trebuie să avem în vedere şi această dimensiune", a declarat Mihnea Motoc.

  Acesta a mai precizat că din toate punctele de vedere, facilitatea de la Deveselu este strict defensivă,  în deplină consonanţă şi respectă prevederile legislaţiei internaţionale și în acord cu arhitectura de securitate pe care NATO o afirmă şi o confirmă şi o reconfirmă de la summitul de la Lisabona până în prezent.

  Victor Gaiciuc, ex-ministru al apărării
  Фото из личного архива В. Гайчука

  "Faptul că uneori este prezentată găzduirea de către România a acestei facilităţi ca un element ce ne transformă într-o ţintă e regretabil. Este evident că dacă ţinem cont de toate aceste precizări pe care le-am făcut în nenumărate rânduri este nefundamentat să existe o asemenea percepţie, dar dacă este să devenim ţintă pentru că ne consolidăm securitatea, cred că e preferabil să fim ţintă fără a ne consolida securitatea", a declarat ministrul Apărării, Mihnea Motoc, pentru Mediafax.

  Tematic

  Ar rezista oare Deveselu în fața celui mai nou sistem antirachetă al Rusiei?
  Tagurile:
  Ministerul Apărării, Deveselu, Scutul antirachetă, România, Deveselu, România


  Știrile Zilei