09:30 23 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.45
 • USD17.12
 • RUB0.26
 • RON4.12
 • UAH0.62
  Marian Munteanu

  Avertisment: „E foarte grav că am ajuns să avem o diasporă atât de mare”

  © Photo: cotidianul.ro
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  10122

  Marian Munteanu, liderul partidului Alianța Noastră România, a vorbit într-un interviu despre faptul că drepturile etnicilor români care trăiesc în țări din jurul României nu au fost apărate de niciun guvern de până acum. Românii au fost alungați din țara lor. Ce măsuri propune pentru diaspora fostul lider al studenților din Piața Universității.

  BUCUREȘTI, 30 noi — Sputnik. Liderul partidului Alianța Noastră România a atras atenția, într-un interviu acordat agenției Agerpres, că este „foarte grav că am ajuns să avem o diasporă atât de mare" și că niciun guvern de până acum nu a apărat, decât declarativ, drepturile românilor din afara granițelor țării.

  Marian Munteanu a spus că partidul său își propune să dezvolte o politică prin care acești români să fie determinați să se întoarcă în țară. 

  „Ăștia îi aruncă din țară pe oameni și acum se laudă că îi ajută. Este noaptea minții. Noi trebuie să dezvoltăm o politică în România pentru ca cât mai mulți dintre acești oameni să aibă motive și încredere să se întoarcă acasă. Asta trebuie să ne preocupe, în primul rând. Sigur, unii probabil că nu vor mai dori să se întoarcă, este opțiunea lor", a afirmat Marian Munteanu, potrivit ziarulromanesc.de

  El a mai spus că românilor plecați trebuie să li se ofere șansa să-și păstreze legăturile cu patria și să fie o parte a unei construcții românești.

  „Să încetăm odată să-i folosim pe acești oameni numai ca obiective electorale, mai mult simbolice. Să facem ca fiecare român să fie un ambasador al României, să construim un mecanism de relaționare. Acest lucru trebuie făcut și poate fi făcut, există o mare deschidere în rândul românilor din diaspora pentru o asemenea colaborare. Dar ei până acum, ca și românii din țară, devin interesanți numai în momentele electorale", a comentat liderul ANR.

  Tematic

  Îngrijorările lui Munteanu: evitarea destrămării României
  Tagurile:
  Alianța Noastră România, Marian Munteanu, Diaspora românească, Alegerile parlamentare 2016, Alianța Noastră România, Marian Munteanu
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei