14:06 01 Aprilie 2020
În direct
 • EUR19.96
 • USD18.23
 • RUB0.23
 • RON4.14
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  2311

  În prima jumătate a zilei, prezența de vot în alegerile prezidențiale din autoproclamata Republica Moldovenească Nistreană a constituit 30 la sută.

  TIRASPOL, 11 dec — Sputnik. Prezența la urnele de vot din regiunea Transnistreană a depășit pragul de validare de 25 la sută. În acest fel, alegerile pot fi considerate valabile, au declarat reprezentanții CEC-ului de la Tiraspol.

  "Până la amiază au votat în jur de 28,5 la sută din alegători. Alegerile pot fi considerate valabile. Cea mai mare prezență a fost înregistrată la Grigoropol — în jur de 35 la sută la ora 12:00. Camenca — 34 la sută. În restul raioanelor prezența variază între 27 și 30 la sută din numărul persoanelor incluse în listele electorale", a anunțat președintele CEC-ului local, Elena Gorodețkaia.

  Pentru funcția de președinte al autoproclamatei RMN se confruntă șase candidați: actualul lider de la Tiraspol, Evgheni Șevciuc, președintele legislativului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselksi, liderul Partidului Comunist — Oleg Horjan, fostul președinte al Curții Constituționale de la Tiraspol — Vladimir Grigoriev, procurorul RMN — Aleksandr Deli și șomera Irina Vasilachi.

  Autoritățile de la Chișinău nu recunosc alegerile din raioanele din stânga Nistrului.

  Tematic

  Alegerile din Transnistria au gust plăcut şi sunt frumos mirositoare
  Incident la Tiraspol: CEC-ul a fost deconectat de la sursa de curent electric
  Tagurile:
  Alegerile prezidențiale, Tiraspol, Transnistria, Transnistria, Tiraspol


  Știrile Zilei