11:25 20 Ianuarie 2018
În direct
  Traian Băsescu

  A fost semnat decretul privind retragerea cetățeniei Moldovei pentru Băsescu

  © AFP 2018/ DANIEL MIHAILESCU
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Traian Băsescu și cetățenia moldovenească (17)
  26713

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat decretul privind retragerea cetățeniei Republicii Moldova pentru fostul președinte al României Traian Băsescu.

  CHIȘINĂU, 3 ian — Sputnik. Președintele Igor Dodon a semnat decretul cu privire la retragerea cetățeniei moldovenești a lui Traian Băsescu, anunțul a fost făcut de șeful statului pe contul său de Facebook.

  Potrivit lui, astăzi a avut loc ședința Comisiei pentru problemele cetățeniei și acordării de azil politic de pe lângă Președintele Republicii Moldova.

  „Traian Băsescu a îndemnat în repetate rânduri la lichidarea statalității Republicii Moldova prin anexarea la România. Încă din perioada aflării sale în exerciţiul funcției de președinte al României, acesta a refuzat să recunoască statalitatea moldovenească şi existența poporului moldovenesc", afirmă Igor Dodon.

  În opinia șefului statului, toate aceste lucruri vin în gravă contradicție cu prevederile Constituției, iar în cadrul procedurii de acordare a cetăţeniei Republicii Moldova lui Băsescu au fost ignorate numeroase avize din partea mai multor instituţii, inclusiv faptul existenței urmăririi penale.

  "Prin retragerea cetăţeniei Republicii Moldova domnului Traian Băsescu, voi repara încălcarea legii, comisă de fostul preşedinte", a conchis Igor Dodon.

  Тема:
  Traian Băsescu și cetățenia moldovenească (17)
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei