19:24 17 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.07
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.61
  Traian Băsescu

  Băsescu, despre lipsirea sa de cetăţenia moldovenească de către Igor Dodon

  © AFP 2018 / DANIEL MIHAILESCU
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Traian Băsescu și cetățenia moldovenească (22)
  18841

  Traian Băsescu a preferat să comenteze prin „prisma viziunilor diferite” decretul semnat de Igor Dodon, prin care i-a fost retrasă cetățenia moldovenească.

  BUCUREŞTI, 3 ian — Sputnik. Traian Băsescu a declarat că decizia preşedintelui Igor Dodon de a-i retrage cetăţenia moldovenească o să-l dezonoreze mai târziu pe şeful statului vecin, potrivit deschide.md.

  „Eu nu comentez altfel, decât prin prisma faptului că avem viziuni total diferite, și că Dodon vrea în continuare o Republica Moldova îngenunchiată sub hegemonia de la Moscova. Eu aș dori o Republica Moldova care să meargă pe drumul european și de ce nu o Republica Moldova care să fie unită cu România", a declarat Băsescu.

  Potrivit acestuia, decizia lui Igor Dodon este una strict politică, iar în timp o să-l dezonoreze pe şeful statului moldovean.

  Traian Băsescu a spus că urmează să consulte posibilitățile de a ataca în instanţă decizia Chişinăului.

  „Trebuie să găsesc niște avocați la Chișinău ca să vedem care sunt modalitățile de atacare în instanță a decretului. Trebuie să văd exact ce presupune legislația Republicii Moldova", a declarat Băsescu.

  Băsescu a fost întrebat în decembrie 2016 dacă se aşteaptă ca președintele Klaus Iohannis să aibă o reacție în cazul în care preşedintele Igor Dodon i-ar lua cetăţenia.

  "Nu mă aștept, pentru că Dodon face declarațiile astea în condițiile în care, deocamdată, dă târcoale la palatul prezidențial de la Chișinău, încă nu e instalat pe funcție, e un civil oarecare", a precizat în decembrie Băsescu.

  În decembrie 2016, Traian Băsescu se îndoia de faptul că preşedintele Republicii Moldova ar putea să-i ridice cetăţenia.

  Președintele Igor Dodon a semnat marţi, 3 ianuarie, decretul cu privire la retragerea cetățeniei moldovenești a lui Traian Băsescu, anunțul a fost făcut de șeful statului pe contul său de Facebook.

  Тема:
  Traian Băsescu și cetățenia moldovenească (22)

  Tematic

  A fost semnat decretul privind retragerea cetățeniei Moldovei pentru Băsescu
  Tagurile:
  Igor Dodon, Cetățenie moldovenească, Traian Băsescu, București
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei