09:55 14 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Membrii guvernului Grindeanu

  Guvernul României a fost contestat la Curtea Constituțională

  © REUTERS / Inquam Photos / Octav Ganea
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  4112

  Primul act normativ al noului legislativ, Legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe pe perioada vacantei parlamentare, a fost atacat pentru neconstituționalitate.

  BUCUREȘTI, 6 ian — Sputnik. Parlamentarii Opoziției susțin că, în textul legii, sunt multe neclarități care nu fac distincția între autoritățile publice centrale și cele autonome, dând astfel pobilitatea guvernului de a acționa dincolo de prevederile constituționale.

  "Exista posibilitatea ca guvernul să procedeze la modificarea unor reglementări legale cu caracter organic privind autoritățile administrative autonome, acțiune care ar încâlca dispozițiile art. 117, alin. (3) din Constituție", se arată în contestația PNL, USR și PMP.

  Legea în cauză este un act normativ obișnuit pentru perioadele de vacanța parlamentară, emis pentru a permite guvernului să ia măsuri care să permită buna desfășurare a administrației în perioada nefuncționării legislativului. Dacă această contestație va fi aprobată de CCR, guvernul României s-ar putea afla în imposibilitate de a funcționa.

  Tematic

  Controverse după numirea Secretarului General al Guvernului
  Tagurile:
  Opoziției, Constituție, PMP, PNL, USR, București


  Știrile Zilei