08:44 27 Mai 2019
În direct
 • EUR20.20
 • USD18.05
 • RUB0.28
 • RON4.24
 • UAH0.68
  Călin Popescu Tăriceanu

  Urmăritul internațional Ghiță nu prezintă interes pentru Parlament

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  4112

  Dezvăluirile extraordinare ale lui Sebastian Ghiță nu sunt considerate "solide" de șefii Parlamentului, așa că nu se va constitui o comisie specială de anchetă.

  BUCUREȘTI, 6 ian — Sputnik. Președintele Senatului, Călin Tăriceanu, întrebat de jurnaliști dacă se va constitui o comisie parlamentară de anchetă asupra declarațiilor și probelor furnizate de Sebastian Ghiță, fost vicepreședinte al Comisiei de control SRI, a respins această idee.

  "Aceste declarații, nu le pot numi încă dezvăluiri, nu știm dacă ele sunt solide, adevărate. Nu se poate, pentru că procuratura generală a declanșat o anchetă care nu mai permite existența unei comisii parlamentare de anchetă pe același subiect. Să vedem ce va face Parchetul. Eu cred că cea mai bună soluție este o anchetă serioasă, profundă a Parchetului, cu obiectivitate", a declarat Tăriceanu.

  De menționat este că declarațiile lui Sebastian Ghiță vizează inclusiv procurori, deci componente ale sistemului care le va ancheta. În plus, mai mulți juriști foști parmanetari sunt de părere că se putea constitui o comisie specială, care să nu vizeze aspectele penale menționate de Ghiță, ci cel de nefuncționare instituțională care ies în evidență din mărturii și înregistrări. Actualmente, fostul deputat este dat în urmărire internațională în baza unui mandat de arestare internațional.

  Tematic

  Duel la distanță Iohannis-Tăriceanu
  Tagurile:
  comisie de anchetă, SRI, Sebastian Ghiță, Călin Popescu-Tăriceanu, București
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei