02:28 21 Ianuarie 2018
Chişinău-1°C
În direct
  Clădirea Guvernului

  S-a decis, Parlamentul va ancheta Guvernul

  © Sputnik/ Ilie Catrinoiu
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  3511

  Comisiile de Buget-Finanțe din Senat și Camera Deputaților vor ancheta rectificările bugetare ale guvernului Cioloș precum și condițiile în care s-au realizat acestea.

  BUCUREȘTI, 10 ian — Sputnik. Reunite de urgență la cererea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, Birourile Permanente ale Senatului si Camerei Deputaților au aprobat, în sedință comună, anchetarea unei supraestimări cu 10 miliarde de lei a bugetului de către guvernul Cioloș, precum și a rectificărilor bugetare din 2016.

  Marcel Ciolacu, secretar al Camerei Deputaților, a precizat că "scopul anchetei este verificarea conditiilor in care s-au realizat rectificările bugetelor de stat", iar în cadrul audierilor vor fi audiați Dacian Cioloș și Anca Dragu, fost ministru al Finanțelor. Surse afirmă că PSD a alcătuit o listă cu 16 întrebări pentru cei doi miniștri.

  Inițial, PSD și guvernul Grindeanu au acuzat guvernare anterioară de o "gaură în buget" de 10 miliarde. Ancheta și raportul final vor fi realizate de comisiile de Buget-Finanțe din cele două camere parlamentare. Opoziția a acuzat coaliția de guvernământ de politicianism și demagogie. De menționat că prezența la audierile comisiilor de specialitate sau de anchetă parlamentare nu este obligatorie pentru cei vizați de anchetă.

   

  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei