21:17 18 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.42
 • USD17.60
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.73
  Monica Macovei

  Europarlamentarul Monica Macovei acuză "structura de crimă organizată PSD"

  © Photo: Facebook / Monica Macovei
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile europarlamentare 2019 (189)
  67319

  Macovei cere ”mobilizarea” și boicotarea ”televiziunilor mincinoase”, afirmând că scopul PSD și ”acoliților” este să dea liber la ”criminalitatea de partid”

  București, 11 ianuarie, Sputnik. Într-un text trimis agenției de presă Ziare.com, Monica Macovei acuză majoritatea parlamentară de o adevărată tentativă de distrugere a jusției. În comenatriul său, fostul ministru al Justiției numește majoritatea "structura de crimă organizată PSD și acoliții din ALDE și UDMR".

  "Prioritatea PSD-ALDE-UDMR pare să fie lovirea până la distrugere a acelei părți din justiție care a "îndrăznit", timp de 10 ani, să-i ancheteze, să-i trimită după gratii și să le confiște părți din avere politicienilor, oligarhilor sau altor persoane care păreau de neatins".

  Macovei consideră că noul ministru al Justiției, pe care îl numește "ministrul corupților", are în plan eliminarea monitorizării MCV, pentra ca "nimeni să nu se mai uite în curtea noastră", scopul fiind distrugerea anticorupției și "dăm liber la criminalitatea politică de partid sau transpartinică".

   În același stil, rezonând cu alegațiile formulate de președintele Iohannis despre pregătirea unei legi a amnistiei și grațierii, Monica Macovei crede că sensul vizat de coaliția majoritară este să "ne asigurăm că politicienii și prietenii noștri cu bani ies din închisori, iar alții nu vor mai intra". Macovei, fost președinte al unei importante asociații pentru drepturile omului, explică și cum se poate realiza o lege a amnistiei, dar și ce pericole prezintă un asemenea act nepregătit cum se cuvine. 

  "Un guvern responsabil pregătește o grațiere sau amnistie din timp, cu circa doi ani înainte, identifică sau chiar creează locuri de muncă pentru cei care ies din penitenciare, tocmai pentru a evita creșterea criminalității și pentru reintegrarea lor în societate. Altfel, furturile, talhariile, chiar si omorurile vor creste alarmant", explică Macovei.

  Macovei cere un boicot al "televiziunilor mincinoase" și o "mobilizare", scopul fiind "binele României și rămânerea în spațiul Euro-Atlantic", alternativa fiind "dacă le iese, ne trezim într-o dimineață încolonati, în drum spre o Siberie".

  Monica Macovei este europarlamentar în grupul popularilor europeni, este un exponent al politicii de dreapta. În perioada comunistă a fost procuror, fiind căsătorită cu un colonel de miliție. După Revoluție a fost președinte al unei organizații pentru drepturile omului și a promovat anticomunismul.

  Тема:
  Alegerile europarlamentare 2019 (189)
  Tagurile:
  Declarație, Crimă, Corupție, PSD, Monica Macovei, România


  Știrile Zilei