04:44 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Clădirea Guvernului

  Răfuială în guvern: se plătește tentativa de dezertare

  © Sputnik / Ilie Catrinoiu
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  25403

  Daniel Constantin este la schi în Austria, după ce anterior el amenințase PSD cu plecarea la liberali dacă nu i se îndeplinesc anumite cereri.

  BUCUREȘTI, 11 ian — Sputnik. În timp ce schema guvernamentală nu e finalizată, nefiind numiți secretarii de stat, directorii din ministere și regii, dar și alte persoane importante din aparatul executivului, vicepremierul și ministru al Mediului, Daniel Constantin, a plecat la schi în Austria. El a ignorat astfel și situația dificilă prin care trece România, dar și efortul pe care Liviu Dragnea îl face în aceste zile pentru a câștiga încredea populației în măsurile pe care guvernul le va lua. Tot acum, celălalt președinte ALDE, Călin Tăriceanu este în concediu în Dubai.

  Surse din coaliția guvernamentală au declarat pentru Sputnik că se duc negocieri pentru ca Daniel Constantin să fie îndepărtat atât din guvern, cât și de la conducerea ALDE. Motivul principal ar fi tentativa de dezertare din coaliție, mai precis amenințarea pe care Constantin ar fi făcut-o că, dacă nu primește ministerele și posturile dorite, își ia grupul politic (fostul partid Conservator) și se aliază cu liberalii în coaliția pe care dorea să o creeze președintele Iohannis. În aceste fel, el ar fi obținut ceea ce a dorit, dar este posibil ca PSD și mai ales președintele Dragnea să nu treacă peste acest episod și, în viitorul apropiat, odată cu preluarea altor parlamentari, ar putea să renunțe la Constantin.

  Vreau să mulțumesc fiecăruia dintre voi, cei care m-au ajutat să duc cu succes această campanie. Alături de voi am…

  Posted by Daniel Constantin on 12 Decembrie 2016

  Daniel Constantin a fost recent criticat de Liviu Dragnea pentru declarațiile pe care le-a făcut în legătură cu "noi impozite" pe care vicepremierul le imagina pe lângă cota unică de impozitare.

  Pe de altă parte, susțin surse din ALDE, Constantin este motivul pentru care puternicul trust Antena nu este favorabil partidului, întrucât Daniel Constantin a participat la acuzarea lui Dan Voiculescu în dosarul pentru acesta care se află în închisoare.

  În locul lui Constantin, ALDE ar putea fi condus de deputatul Damian Florea, un om politic experimentat și apropiat de PSD.

  Tematic

  Guvernul României a fost contestat la Curtea Constituțională
  Tagurile:
  VICEPREMIER, Secretar de Stat, ALDE, PSD, Dan Voiculescu, Daniel Constantin, Călin Popescu-Tăriceanu, Liviu Dragnea, București


  Știrile Zilei