21:24 13 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.46
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Televiziunea

  Viață grea pentru România TV, dar Ghiță nu poate fi oprit

  © Sputnik /
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  10503

  Omul PNL din CNA încearcă să stopeze demersul România TV, pentru că "dezinformarea și manipularea au ajuns foarte grave"

  BUCUREȘTI, 11 ian — Sputnik. Dorina Rusu, membru al CNA, a sesizat instituția care autorizează și controlează posturile de televiziune și radio cu privire la legalitatea demersurilor postului România TV prin care se transmit înregistrările realizate de Sebastian Ghiță. Dorina Rusu a explicat că nu se rezumă doar la postul patronat de Ghiță, ci și la celelalte televiziuni.

  "Sunt pe urmele lui Sebastian Ghiță, îl urmăresc de fiecare dată și am făcut autosesizări pentru fiecare dintre înregistrările care au fost difuzate la Romania TV și sigur că o să fac dacă sunt și pe alte posturi. Eu cred că, în momentul acesta, dezinformarea și manipularea au ajuns la niște dimensiuni foarte grave", a anunțat Dorina Rusu.

  Apreciind că dezbaterile legate de aceste înregistrări nu au "legătură cu regulile jurnalismului și legislația audiovizuală", membra CNA a menționat că nu există nimic clar în legătură cu veridicitatea informațiilor furnizate. De precizat că fostul deputat Sebastian Ghiță are în acest moment statutul de urmărit internațional, a încălcat regulile controlului judiciar, iar locația în care se află nu este cunoscută. De asemenea, despre înregistrările difuzate nu se știe când, unde și de cine au fost realizate.

  Împotriva dezvăluirilor lui Ghiță a fost alertat și CSM. CNA poate da amenzi, poate decide alte sancțiuni cum ar fi oprirea temporară a emisiei, dar, legislația este neclară în cazul în care există mai multe sesizări care vizează o emisiune. Cert este că, în ciuda controverselor, difuzarea înregistrărilor lui Ghiță nu poate fi oprită de CNA.

  Dorina Rusu a colaborat cu Europa Liberă, a lucrat la cotidianele Ziua și România Liberă, a fost realizator la TVR. A fost votată ca membru al CNA la propunerea PNL.

  Tematic

  Dezvăluirile lui Sebi Ghiță: România condusă de agenți secreți străini?
  Tagurile:
  sesizare, TVR, CSM, România TV, CNA, PNL, Dorina Rusu, Sebastian Ghiță, București


  Știrile Zilei