18:44 14 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.59
 • RUB0.27
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Membrii guvernului Grindeanu

  Fiica unui presupus informator este ministru al Fondurilor Europene

  © REUTERS / Inquam Photos / Octav Ganea
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  4103

  Mihaela Virginia Toader, noul Ministru delegat pentru Fonduri Europene în guvernul Sorin Grindeanu, este soția fiica unui personaj care ar fi fost racolat în anii de 70 de Securitate.

  București, 13 ianuarie, Sputnik. În mai 2008, presa afla că CNSAS a descoperit mai multe date despre unii candidați la alegerile locale. Printre aceștia, un nume cunoscut în județul Dâmbovița, Mihai Trifan. 

  "Pesedistul Mihai Trifan, actual vicepreședine al CJ Dimbovita și candidat în alegeri, a colaborat cu Securitatea în perioada 1971-1974 ca informator și a avut numele conspirativ Tătărăscu. Dosarul lui de rețea nu este de găsit, surse din CNSAS spunând că există doar coperțile și nota de recrutare, iar Colegiul i-a dat adeverința de necolaboare", nota agenția Hotnews în mai 2008. 

  Mihai Trifan este sau a fost acționar la mai multe firme, unele beneficiare ale unor contracte cu statul. Tot pentru un contract ar fi trecut în 2012 de la PSD la PDL, aflat la putere. Presa locală afirma atunci că firma unei alte fiice a lui Trifan, Gabriela Doina Gâdiuţă, PROGABI SRL, "s-a ales cu peste 10 miliarde lei vechi din contracte cu Primăria Târgovişte, prin Direcţia de Asistenţă Socială şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa". 

  Mihaela Virginia Toader este căsătorită cu Gheorghiță Toader, polițist. A absolvitul dreptul la universitatea privată Nicolae Titulescu, în 2002, fiind imediat după absolvire angajată în cadrul Secretariatului General al Guvernului (2003 — 2008), în funcția de consilier pentru afaceri europene, iar apoi director al Direcției de Politici Publice din cadrul aceleiași instituții (2008 — 2013). În 2005, a absolvit Masterul "Spațiul Public European", din cadrul SNSPA. În martie 2013, a devenit director la Unitatea de Analiză, Programare și Evaluare în cadrul Ministerului Fondurilor Europene.

  Tagurile:
  CNSAS, Securitatea, Ministerul Fondurilor Europene, Guvernul, Mihai Trifan, Mihaela Virginia Toader


  Știrile Zilei