07:37 23 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.12
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Sorin Roșca Stănescu

  Sorin Roșca Stănescu aruncă bomba: "Regina" era omul din umbră al președintelui

  © Facebook / Sorin Roșca Stănescu
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1013 0 0

  Șeful Comunității naționale de informații cerea bani, comanda sistemul paralel, Băsescu controla totul prin intermediul său.

  BUCUREȘTI, 14 ian — Sputnik. Daniel Moldoveanu, fost consilier de stat și șef al Comunității Naționale de Informații, pus în funcția nou creată de Traian Băsescu ar fi adevărata "Regină", nume de cod pentru a desemna persoana care controla și beneficia sistemul paralel din România.

  Într-o intervenție televizată, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu la indicat pe Daniel Moldoveanu ca fiind "Regina", mai precis omul prin care Traian Băsescu afla și folosea informațiile tuturor serviciilor și instituțiilor.

  "Traian Băsescu comanda sistemul prin intermediul șefului Comunității de informații, acesta se întâlnea cu oameni de afaceri și le cerea bani, sunt 15 plângeri penale împotriva acestuia", a declarat Roșca Stănescu.

  Prezentăm una dintre plângeri, formulată de Horia Simu, unul dintre miliardarii care au construit și folosit rețeaua retrocedărilor de terenuri, și care a făcut un denunț public împotriva lui Moldoveanu.

  "Daniel Moldoveanu — Șeful Comunității naționale de informații — adică forul care centralizează activitatea tuturor serviciilor de informații din România, este cel care a venit la mine cerându-mi să-i dau un dosar (de retrocedări, n.n.) de care să se ocupe că să-i iasă și lui niște bani — s-a grăbit anul trecut (la două săptămâni după arestarea mea) să se autodenunțe pentru a scăpa" scria Horia Simu într-un comunicat.

  Sorin Roșca Stănescu a spus că Moldoveanu era mai puternic decât generalul Coldea, fiindcă el se întâlnea zilnic cu președintele". "Ghiță vine din sistem", a mai spus Roșca Stănescu. Intervenția lui Roșca Stănescu la România Tv s-a întrerupt. Despre Daniel Andrei Moldoveanu, specialist în informații externe și master în sisteme de conducere NATO, s-a speculat că urma să fie ales Mare Maestru al Marii Loji Naționale a României.

  "Sistemul paralel" este definit de investigatori ca un ansamblu de (oameni din) servicii speciale, organisme de control, justiție, diverse agenții (A.N. pentru Restituirea Proprietăților, Administrația Domeniilor Statului, Fondul Proprietatea etc), alte instituții și grupuri de oameni de afaceri.

  Tematic

  Documentul care aruncă în aer SRI. Corupţie şi spionaj împotriva DNA
  Tagurile:
  servicii speciale, consilier de stat, Comunității Naționale de Informații, NATO, Daniel Moldoveanu, Sorin Roșca Stănescu, Traian Băsescu, București, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei