20:33 22 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Justiție

  Noul ministru al Justitiei - acuzat de plagiat la doctorat

  newmiamiblog.com
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  4214

  Ziariștii au descoperit fragmente copiate identic, referințe la articole de negăsit, biografie din Wikipedia.

  BUCUREȘTI, 16 ian — Sputnik. Cotidianul România Liberă îl acuză pe Florin Iordache, noul ministru al Justiției, că ar fi copiat mai multe pagini din teza sa de doctorat dintr-un interviu acordat de Mihai Răzvan Ungureanu agenției de presă Rompres (actualul AGERPRES).

  Florin Iordache a susținut teza de doctorat în 2007, la Universitatea Liberă Internațională Moldova, instituție privată. În acea perioadă era deputat de Olt, iar Mihai Răzvan Ungureanu a fost ministru de Externe în guvernul Tăriceanu. Tema lucrării a fost "Impactul Corporațiilor transnaționale asupra proceselor de integrare economică a României în UE".

  România Liberă expune și un posibil fals comis în lucrare: pentru paginile plagiate sunt făcute trimiteri bibliografice cărora le corespund articole scrise Iordache, dar care, conform ziariștilor, sunt de negăsit pe Internet.

  Cotidianul face o analiză a lucrării doctorale, în urma căreia apreciază că din cele 180 de pagini mai mult de o cincime sunt articole în care ministrul se citează singur, apoi cuprinde "concluziile, sinteza rezultatelor și 32 de anexe, care sunt în mare parte tabele din alte surse, precum Institutul de Statistică al UE și Institutul Național de Statistică al Romaniei", plus trimiteri bibliografice la comunicate de presă, rapoarte și… Wikipedia.

  Scandalurile de plagiat s-au extins în ultimii 10 ani la toate nivelele structurilor de conducere din România, cele mai notorii incriminându-l pe fostul premier Victor Ponta și pe șefa DNA, Laura Kovesi.

  Tematic

  Procurorul general și șefa DNA s-au impus la discuția cu ministrul Justiției
  Tagurile:
  tabele, articole, plagiat, bibliografie, Plagiator, surse, AGERPRES, România Liberă, DNA, UE, Florin Iordache, Mihai-Răzvan Ungureanu, Laura Codruța Kovesi, Călin Popescu-Tăriceanu, Victor Ponta, Romania


  Știrile Zilei