16:43 19 Martie 2018
Chişinău-6°C
În direct
  Hans Klemm

  Ambasadorul american: SUA o susțin pe Laura Codruţa Kovesi

  © AFP 2018/ DANIEL MIHAILESCU
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Laura Codruța Kövesi (114)
  26528

  Ambasadorul SUA la București a criticat ordonanțele de urgență ale Guvernului care vizează justiția, declarând că SUA susține poziția șefului DNA, Laura Codruţa Kovesi.

  CHIȘINĂU, 19 ian — Sputnik. Ambasadorul american de la București, Hans Klemm, a declarat că SUA susțin șeful DNA Laura Codruţa Kovesi, criticând ordonanța de urgență. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu oferit agenției news.ro

  "Statele Unite o susţin ferm pe Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef al DNA şi toate instituţiile de luptă împotriva corupţiei din România. Activitatea lor este vitală pentru viitorul României", a afirmat diplomatul. 

  Comentând cele două ordonanțe de urgență ale Guvernului Grindeanu, care vizează justiție, inclusiv cea cu privire la  grațiere și amnistie a anumitor categorii de condamnați, Hans Klemm a declarat că SUA nu consideră „oportună" nicio măsură care ar slăbi statul de drept.

  „Nu considerăm „oportună" nici o măsură care slăbeşte statul de drept în România şi ne aşteptăm ca toate instituţiile din România să încerce să consolideze lupta naţiunii împotriva corupţiei", a declarat ambasadorul SUA.

  Тема:
  Laura Codruța Kövesi (114)
  Tagurile:
  Ordonanța de Urgență, Declarație, DNA, Guvern, Laura Codruța Kovesi, Hans Klemm
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei