12:36 23 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.60
 • USD16.66
 • RUB0.22
 • RON4.03
 • UAH0.59
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  35342

  Elliott Broidy, cel care i-a chemat pe Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu în SUA, este un om de afaceri controversat care a recunoscut că a dat mită în valoare de un milion de dolari.

  BUCUREŞTI, 20 ian — Sputnik. Elliott Broidy este unul din cei 19 de vicepreşedinţi ai comitetului care se ocupă de ceremoniile de inaugurare a noului președinte al SUA, Donald Trump, relatează România Liberă.

  Elliott Broidy, vicepreședinte al Comitetului pentru Inaugurarea celui de-al 58-lea președinte al STatelor Unite, este semnatarul invitaţiei pentru Liviu Dragnea la ceremonia de inaugurare a preşedintelui Donald Trump. nu președintelui acestui comitet, Tom Barrack. Comitetul pentru inaugurarea noului preşedinte are 10 vicepreşedinţi şi un preşedinte, pe Tom Barrack.

  Elliott Broidy este celebru pentru că a recunoscut în 2009 că a oferit mită în valoare de un milion de dolari unor oficiali ai statului New York. Procuratura a cerut atunci patru ani de închisoare pentru el, dar acesta a scăpat de pușcărie pentru că i-a turnat pe cei care au primit mita.

  În afară de această mită, Elliott Broidy a mai plătit circa 75.000 de dolari pentru o excursie la Ierusalim către persoana care superviza cheltuielile financiare ale statului New York. Apoi statul New York a investit 250 de milioane de dolari în firma lui Broidy, Markstone Capital Partners.

  Comitetul de inaugurarea preşedintelui Donald Trump oferă acces preferenţial oricărei persoane care plăteşte o sumă de bani începând de la 100.000 de dolari. De exemplu, contra unei plăți de minimum 500.000 de dolari se poate avea acces la așa numi-tul „Candelight dinner", dineul la care vor participa Donald Trump și soția sa, Melanie.

  Cei care plătesc peste un milion de dolari au acces la un „prânz al liderilor" — „Leadership luncheon" — unde vor fi prezenţi o serie de membri ai cabinetului Trump.

  Se estimează că acest comitet pentru inaugurarea noului președinte a strâns circa 90 de milioane de dolari de la diverși donatori, dornici să apară lângă Donald Trump. În 2013, Barack Obama a colectat doar 43 de milioane de dolari.

  Știrile Zilei