00:56 16 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.70
 • USD16.99
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.61
  Întrevedere Teodor Meleșcanu - Andrei Galbur

  Ministrul afacerilor externe al Republicii Moldova a fost primit la Bucureşti

  © Photo: mae.ro
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  3511

  Relaţia cu Republica Moldova rămâne o prioritate fermă a politicii externe a României, cei doi miniștri convenind asupra reluării ședințelor Comisiei mixte interguvernamentale România - Republica Moldova pentru integrare europeană.

  BUCUREŞTI, 23 ian — Sputnik. Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a avut luni la București o întrevedere cu viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Andrei Galbur, informează MAE într-un comunicat de presă.

  Ministrul Teodor Meleșcanu a subliniat că relația cu Republica Moldova rămâne o prioritate de importanță majoră a politicii externe a României și a confirmat voința fermă a Bucureștiului de a sprijini în continuare parcursul european și procesele de reformă promovate de Chișinău.

  Totodată, în conformitate cu Acordul de Asociere și cu Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană se vor continua eforturile comune de integrare în UE.

  "Ministrul Andrei Galbur a reiterat hotărârea fermă a Guvernului de la Chișinău de a realiza în deplină măsură agenda sa europeană de reforme și de modernizare a societății și a adresat mulțumiri Guvernului României pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în promovarea programelor sale de dezvoltare, inclusiv prin implementarea proiectelor de infrastructură și de sprijinire a populației", se arată în comunicatul emis de MAE.

  Cei doi miniștri au convenit asupra reluării ședințelor Comisiei mixte interguvernamentale România — Republica Moldova pentru integrare europeană. Următoarea reuniune va avea loc la Chișinău, în prima jumătate a anului 2017.

  De asemenea, cei doi miniştri sunt în favoarea organizării, în primăvara acestui an, la Bruxelles, a unei reuniuni a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova (GAERM), în cadrul căreia să fie efectuată o analiză cuprinzătoare asupra evoluției parcursului european al Republicii Moldova.

  Teodor Meleșcanu și Andrei Galbur au concluzionat că Parteneriatul Strategic bilateral trebuie consolidat pe mai departe.

  Tematic

  Anunț important pentru cei interesați de România și de relațiile moldo-române
  Tagurile:
  politicî externă, Parteneriatul Strategic bilateral, moldo-române, Acordul de Asociere și cu Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, Guvernul Republicii Moldova, Ministerul Afacerilor Externe, Guvernul României, Teodor Meleșcanu, Andrei Galbur, Bruxelles, Republica Moldova, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei