14:10 15 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.69
 • USD17.00
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.61
  Liviu Dragnea

  Dragnea: vom declanşa referendumul pe tema familiei în această primăvară

  © REUTERS / Inquam Photos / Octav Ganea
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Referendumul pentru definirea căsătoriei (60)
  13152

  După ce Klaus Iohannis a anunţat că va face demersuri pentru organizarea unui referendum pe tema amnistiei și a modificărilor la Codul Penal, Liviu Dragnea a declarat, într-o emisiune, că va propune şi el organizarea a două referendumuri.

  BUCUREŞTI, 24 ian — Sputnik. Liviu Dragnea a anunțat luni seara, într-o emisiune la România TV, că are în vedere organizarea a două referendumuri în primăvară, pe alte teme.

  Preşedintele PSD a mai spus că miza lui Iohannis este ca Guvernul să cadă până la vară şi că preşedintele nu vrea „ca acest guvern să pună în aplicare programul de guvernare". Dragnea a mai afirmat că preşedintele a încălcat Constituţia când a venit în şedinţa de guvern.

  „A spus că a fost invitat, dar nu a fost aşa. Premierul a aflat de la aghiotantul SPP. În Constituţie se spune că poate participa dacă sunt subiecte de interes major naţional, sau dacă este invitat de premier. Pe ordinea de zi nu era nicio temă de interes major", a afirmat liderul PSD.

  Dragnea a mai spus că, prin strategia sa, Iohannis „își cere suspendarea". El a anunţat apoi că ia în calcul organizarea a două referendumuri în primăvară, pe tema familiei şi a imunităţii.

  „Vom declanşa şi noi alte două referendumuri. Vom declanşa un referendum pe tema familiei, unde s-au înregistrat peste 3 milioane semnături, iar a doua temă va fi un referendum pe regimul imunităţilor. Nu sunt de acord cu imunitatea parlamentara si nici cu cea a presedintelui. Cele două referendumuri le avem în plan pentru această primăvară", a anunţat Liviu Dragnea la România TV.

  Klaus Iohannis a anunţat marţi că a declanşat procedura privind organizarea referendumului naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa pe tema modificării Codului penal şi a graţierii.

  Тема:
  Referendumul pentru definirea căsătoriei (60)
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei