14:44 15 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.69
 • USD17.00
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.61
  Klaus Iohannis și Angela Merkel

  Merkel ia parte lui Iohannis în războiul împotriva PSD?

  © Photo: presidency.ro
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  26315

  Angela Merkel a susținut demersurile președintelui României, Klaus Iohannis și s-a arătat îngrijorată de ultimele demersuri care ar putea afecta lupta anticorupție

  CHIȘINĂU, 28 ian — Sputnik. În cadrul unei discuții telefonice avute astăzi cu președintele Klaus Iohannis, cancelarul german Angela Merkel și-a exprimat susținerea pentru continuarea luptei împotriva corupției în România și s-a arătat îngrijorată de anumite demersuri care ar putea afecta acest proces.

  "Cancelarul german a exprimat întreaga susţinere pentru continuarea luptei anticorupţie în România şi s-a arătat preocupată de eventualitatea ca anumite demersuri să afecteze parcursul pe care s-a înscris România în combaterea acestui fenomen, se arată în comunicatul oficial al președinției, se spune în comunicatul președinției române.

  Reamintim că guvernul Grindeanu a propus două ordonanțe de urgență (OUG) cu privire la amnistierea și grațierea anumitor categorii de condamnați, care au trezit reacții furibunde din partea societății civile și organele de drept. Președintele Klaus Iohannis a cerut retragerea OUG.

  Guvernul și-a motivat această decizie prin gradul înalt de încărcare a penitenciarelor.

  Tagurile:
  Angela Merkel, Germania, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei