19:12 20 Ianuarie 2018
În direct
  Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării

  Decizia CSAT cu privire la bugetul guvernului pentru securitate

  © Photo: presidency.ro
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  2511

  După ce guvernul a cerut vineri un punct de vedere despre bugetul instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării s-a reunit marţi pentru a oferi un aviz consultativ.

  BUCUREȘTI, 31 ian — Sputnik. CSAT a avizat pozitiv bugetele de securitate națională, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

  Șeful statului a atras atenția că bugetul per ansamblu i se pare problematic, că este prea optimist, supraevaluat și este lipsit de o explicație pertinentă pentru creșterea foarte mare, în jur de 15%.

  Pentru Apărare, Bugetul prevede o alocare de 2% din PIB, dar e foarte important ca acești bani să fie folosiți pe programe pe termen lung.

  "Am analizat toate aceste bugete și, în final, CSAT a avizat favorabil bugetele pe securitate națională. Important de reținut este că Guvernul, prin Prim-ministrul și Ministrul Finanțelor, s-a angajat ca, la rectificarea bugetară, să vină în completarea acestor sume, acolo unde apar probleme, în special în domeniul salarizării personalului", a spus președintele Klaus Iohannis.

  CSAT a avizat favorabil proiectul, după ce premierul şi ministrul de Finanţe s-au angajat să corecteze eventualele lipsuri.

  În CSAT, deciziile sunt luate prin consens, nu printr-un vot majoritar. Avizul dat bugetelor acestor instituţii este consultativ.

  Tematic

  Căderea șefului Serviciilor – doar o pistă falsă, sistemul rămâne
  Tagurile:
  bugetul de stat, securitate națională, Salarii, Ministrul Finanțelor, CSAT, Klaus Iohannis, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei