19:20 18 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Proteste la București

  MAI: Persoanele publice implicate în susţinerea protestelor

  © REUTERS / Inquam Photos / Octav Ganea
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Acțiunile de protest din România împotriva guvernului Grindeanu (55)
  33731

  Mai multe personalităţi publice, dintre care Robert Turcescu, Nicuşor Dan, Cătălin Tolontan sau Andrei Gheoprghe au participat la protestele din ultimele zile împotriva guvernului PSD.

  BUCUREŞTI, 2 feb — Sputnik. Acţiunile de protest au fost promovate pe reţele de socializare, declarat Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, în conferinţa de presă susţinută joi.
  Carmen Dan a remarcat implicarea unor personaliţăţi publice în acţiunile de protest.

  "Am remarcat implicarea unor pesonalităţi publice, formatori de opinie, sau membri unor formaţiuni politice pentru susţinerea acestor proteste în stradă. Mircea Marian, Robert Turcescu, Nicuşor Dan, Emilia Şercan, Cătălin Tolontan sau Andrei Gheorghe. Ne-am confruntat cu situaţii în care pe siteurile de socializare au fost postate adresele de domiciliu ale liderilor politici sau numerele de telefon ale miniştrilor, ceea ce a crescut gradul de emoţie negativă", a declarat ministrul de Interne.

  Carmen Dan a mai spus că protestul din Capitală a început miercuri dimineaţă la ora 8.30. Oamenii au ieşit în stradă în 69 de localităţi din 39 de judeţe. Din cele 70 de proteste, 13 au fost avizate, iar 30 au fost marşuri de protest. La acestea au participat în jur de 200 000 de oameni în toată ţara.

  Nu mai puţin de 7 724 de lucrători MAI au lucrat în timpul protestelor. În Bucureşti, 1 567 de lucrători MAI au fost mobilizaţi.

  Potrivit ministrului, intenţia de denaturare a protestelor a fost reală deoarece se cunoştea faptul că în preajma organizării protestului erau echipe de fotbal.

  "Era de notorietate faptul că între 18.45 şi 20.00 la CS Dinamo, situat la aproximativ 1,5 km de piaţa Victoriei, se desfăşura meciul de fotbal dintre echipele Dinamo şi Steaua. La eveniment au particpat 1 500 de spectatori. După terminarea meciului, grupurile de suportori s-au dispersat şi unii din membrii acestora s-au deplasat individual în Piaţa Victoriei", a delcarat ministrul.

  Potrivit ministrului de Interne, aceşti oameni au încecat să zdruncine România şi sunt vinovaţi.

  Тема:
  Acțiunile de protest din România împotriva guvernului Grindeanu (55)

  Tematic

  Bogdan Duca despre cine stă în spatele protestelor organizate de la București
  Tagurile:
  pesonalităţi publice, echipe de fotbal, eveniment, acțiuni de protest, proteste, Dinamo, Steaua, MAI, Carmen Dan, Andrei Gheorghe, Cătălin Tolontan, Emilia Şercan, Mircea Marian, Nicuşor Dan, Robert Turcescu, Piaţa Victoriei, România


  Știrile Zilei