06:09 20 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Liviu Dragnea

  Șoc - PSD nu renunță la Ordonanță

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Acțiunile de protest din România împotriva guvernului Grindeanu (55)
  24733

  În pofida perspectivei unor manifestații de amploare, PSD merge mai departe cu Ordonanțele incriminate de Președinte, oferind în schimb explicații interesante.

  BUCUREȘTI, 2 feb — Sputnik. Astăzi, la Parlament, a avut loc ședința Comitetului Executiv Național al PSD. Liderii PSD au decis, în unanimitate, să susțină în continuare atât guvernul Grindeanu cât și Ordonanța de urgență de modificare a Codului Penal.

  Temele zilei au fost explicate interesant de diverși lideri PSD. Astfel, referindu-se la demisia surprinzătoare a ministrului Florin Jianu, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a oferit o explicație la fel de surprinzătoare — "A primit ordin de încorporare" — făcând evident aluzie la formula lansată de presă despre "acoperiții din guvern".

  Rovana Plumb a vorbit despre ce și-a propus PSD în campania electorală — "vrem ca românii să trăiască decent, să dezvoltăm România", acestea fiind și temele despre care s-a vorbit în ședință, mai precis "despre bugetarea acesotr proiecte". Întrebată insistent de presă dacă în timpul campaniei au vorbit de amnistie și grațiere, Rovana Plumb nu a răspuns, revenind la temele legate de dezoltare și creștere economică.

  Mai mulți primii lideri PSD au declarat "în spatele mitingurilor se ascunde o mentalitate, o ideologie, poate o instituție…", în timp ce ministrul Justiției, Florin Iordache a declarat că nu va demisiona, că va merge mai departe cu Ordonanța, și a dezmințit informația că ar avea intenția de a comasa DNA și DIICOT.

  La ieșirea din sală, premierul Sorin Grindeanu nu a stat de vorbă cu presa, urmând a se alătura președintelui Liviu Dragnea pentru o declarație comnună.

  Тема:
  Acțiunile de protest din România împotriva guvernului Grindeanu (55)

  Tematic

  (VIDEO) Proteste la Bucureşti: 2000 de oameni scandează împotriva Guvernului
  Tagurile:
  ordonanața de urgență, mentalitate, COMPANIA ELECTORALĂ, codul penal, Ideologie, PSD
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei