17:57 18 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.42
 • USD17.60
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.73
  Proteste la București

  "Capital": Multinaţionalele scot angajaţii la proteste

  © REUTERS / Inquam Photos / Octav Ganea
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Acțiunile de protest din România împotriva guvernului Grindeanu (55)
  38142

  ”Marile companii dau liber angajaţilor pentru a ajunge la proteste, oamenii sunt obligaţi de şefi să iasă în stradă în caz contrar sunt penalizaţi”

  BUCUREȘTI, 4 feb, Sputnik. "Suntem ameninţaţi că dacă nu ieşim să strigăm împotriva lui Dragnea şi împotriva guvernului vom fi penalizaţi şi mai rău şi unii dintre noi vor fi daţi afară", citează Capital. Cunoscuta revistă "a oamenilor de afaceri" face o selecție de declarații în susținerea informației conform căreia mari companii îşi pun angajaţii să protesteze.

  În documentar sunt citate mai multe surse ale autorului dar și din presa română, care vorbesc de presiuni asupra angajaților pentru a manifesta contra guvernului. Aceste presiuni s-ar petrece în întraga țară.

  "Mai mulţi angajaţi care lucrează în cadrul companiei au semnalat faptul că sunt obligaţi de şefi să iasă în stradă să protesteze împotriva măsurilor promovate de liderul PSD, Liviu Dragnea, în caz contrar urmând să fie penalizaţi la salarii", se menționează în material.

  Analiza "Capital" face o legătură cu situații similare din SUA — și anume marile manifestații contra lui Donald Trump. Mari companii, nemuțumite de politica președintelui SUA în domeniul imigrației "îşi îndeamnă angajaţii să protesteze împotriva lui Trump".

  Тема:
  Acțiunile de protest din România împotriva guvernului Grindeanu (55)
  Tagurile:
  Proteste, capitala, București, România


  Știrile Zilei