01:43 22 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu

  Tăriceanu: “UE, o dezamăgire, BREXIT – un act de curaj”

  © Călin Popescu Tăriceanu / Facebook
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (618)
  54082227

  Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, salută BREXIT și face aluzii la un posibil ROMEXIT

  BUCUREȘTI, 4 feb — Sputnik. Invitat într-o emisiune tv, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a expus câteva idei care vor da naștere unor vii dezbateri zilele viitoare — nu numai în România, ci și în UE. Președintele Senatului a mărturisit o mare dezamăgire față de UE, mai preci față de regimul la care UE suspune România. El a numit BREXIT "o decizie de curaj a britanicilor".

  "Mă întreb dacă nu cumva britanicii au făcut bine ieșind din UE, a spus Tăriceanu. Știți de ce au ieșit — pentru că ajunseseră să nu-și mai conducă singuri țara". Am fost premierul care a condus la introdus țara în UE — am momente în care mă gândesc dacă ne-am imaginat că vom ajunge vreodată aici". 

  Tăriceanu este de părere că forțele oculte au ajuns să conducă România nu forțele democratice. Care sunt forțele oculte? "Sunt oculte pentru că nu sunt vizibile", a răspuns fostul premier, dând ca exemplu "liste secrete" ale SRI și DNA "cu cine să fie ascultat, anchetat". Un alt exemplu este referendumul pentru demiterea lui Băsescu, când s-a aflat că au intervenit judecători, dar și alte "institituții care și-au depășit rolul constituțional". 

  Forțele oculte sunt prezente și la manifestațiile actuale. "90% dintre participanți sunt oameni de bună credință — dar sunt cei care deturnează atenția de la probleme grave. "Nu se mai discută de Coldea, de corupția din instituțiile statului", consideră Tăriceanu.

  Există interesul de a se destabiliza România? Sigur, răspunde Tăriceanu, iar acest interes nu îl are numai Rusia, ci și țări din UE. "De ce să aibă o țară puternică dar îndrăzneață, ca Polonia, și nu una stabilă și docilă, ca România?" se întreabă retoric Tăriceanu.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (618)


  Știrile Zilei