01:10 12 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.22
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Ion Coja

  Ion Coja: "Iohannis e dirijat, ținta e programul guvernării"

  © Facebook / Ion Coja
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  62762

  "Presa l-a menajat pe Iohannis, i-a ascuns matrapazlâcurile, o politică a interesului național deranjează partenerii noștri, nu Dragnea este ținta".

  BUCUREȘTI, 7 feb — Sputnik. "De unde aplombul lui Iohannis, de unde „curajul" de a acuza de corupție pe alții, când, împotriva sa, dovezile de corupție și ilegalitate sunt nenumărate și clare, indiscutabile?!", se întrabă cunoscutul scriitor și lingvist profesorul universitar Ion Coja într-un articol postat pe blogul său.

  Ion Coja face un adevărat rechizitoriu al faptelor de care a fost, în timp, acuzat Klaus Iohannis. Multe dintre aceste acuzații profesorul Ion Coja le-a publicat sau le prezentat în emisiuni televizate, dar se întreabă "de ce presa din România l-a menajat pe Iohannis, i-a ascuns matrapazlâcurile, vecine cu crima câteva?", scrie Coja. "Situația în care se află primii trei oameni din stat ne obligă să comparăm între ele faptele celor trei, faptele pentru care sunt pasibili de o sentință penală", remarcă Ion Coja.

  Profesorul Coja afirmă că președintele "nu-și decide pașii, ci cei care l-au propulsat la Cotroceni îl dirijează". Care este interesul acestora, ce urmăresc, se întreabă Coja, punându-și problema "de ce îi vor capul lui Dragnea, de ce scot lumea în stradă să scandeze Jos PSD și Jos Guvernul?".

  "Nu Dragnea este ținta, ci programul de guvernare al PSD, program gândit și asumat de Dragnea", consideră Ion Coja. "Este primul program de guvernare de după 1990, celelalte guverne, începând cu guvernul Petre Roman și terminând cu guvernul tehnocrat, nu au avut program, deoarece au guvernat după cum li s-a dictat de afară!", scrie Coja. "Acest program de guvernare, pentru prima oară după 1990, încearcă să oprească declinul generalizat al statului român, încearcă să apere și să impună interesul național ca pilon central al guvernării", conchide Coja.

  Ion Coja, care este și un cunoscut vector al naționalismului românesc, se întreabă "pe cine deranjează o politică a interesului național în România?" — răspunsul îl tot el, printr-o întrebare retorică "Dar pe cine nu deranjează dintre prietenii noștri, dintre partenerii noștri?!".

  Tematic

  Guvernul PSD şi-a prezentat bugetul pe 2017. Creşteri în domeniul public-privat
  Tagurile:
  PSD, Ion Coja, Klaus Iohannis, România


  Știrile Zilei