00:46 21 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.44
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Bani

  Partidele naţionaliste: Românii, trădaţi prin creditele cu franci elvețieni

  © Photo : Pixabay
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  11132

  Partidul România Unită și partidul Forța Națională consideră că prin decizia CCR de neconstituționalitate a legii conversiei creditelor în franci elvețieni la cursul istoric românii au fost trădați de stat și lăsați fără protecție în fața băncilor.

  BUCUREŞTI, 7 feb — Sputnik. Statul român nu i-a protejat pe români în perioada în care băncile făceau campanii pentru luarea de credite în franci elvețieni și foloseau tot felul de tertipuri pentru a-i convinge pe români că aceste credite sunt cele mai avantajoase, transmite Partidul Forţa Naţională într-un comunicat de presă.

  În alte state europene cetățenii au fost preotejaţi după schimbarea dramatică a cursului francului elvețian. Însă în România statul îi lasă pe cetățenii să plătească nejustificat de mult pentru aceste credite, ceea ce a dat naștere la nenumărate tragedii.

  „Solicităm Parlamentului României să găsească o formulă prin care să adopte o lege de protejare a românilor datornici în franci elvețieni în așa fel încât aceștia să nu fie lăsați la mâna băncilor", se precizează in comunicatul emis.

  Partidul România Unită şi Forţa Naţională precizează că statul român actual se caracterizează prin aceea că e grabnic la a impune obligații cetățenilor săi, dar dispare cu desăvârșire în momentul în care trebuie să își îndeplinească rolul obligatoriu de protector al acestora.

  Tematic

  Un europarlamentar îndeamnă naționaliștii români la unitate


  Știrile Zilei